Τελευταία Νέα:

Ανάσα για πολλούς Ασφαλστικούς Διαμεσολαβητές η παράταση για την Επαναπιστοποίηση τους


Ανάσα για περίπου 4000 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές είναι η απόφαση για παράταση για την υποβολή των δικαιολογητικών διατήρησης εγγραφής (3ετία) καθώς και της προσκόμισης των σεμιναρίων των επαναπιστοποιήσεων των 5 τελευταίων ετών, που είχαν ξεκινήσει το 2014 και έληγαν τον Δεκέμβριο του 2019.

Τι σημαίνει αυτό:

Όσοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές δεν είχαν συμπληρώσει σε σεμινάρια 
επαναπιστοποιήσεων 75 ωρών δεν μπορούσαν να ανανεώσουν την επαγγελματική τους άδεια τους η οποία ανανεώνεται στις 31 Μαρτίου του 2020 και ως συνέπεια θα είχε την διαγραφή από τα κατά τόπους επιμελητήρια και δεν θα μπορούσανε να εξασκήσουν το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Έτσι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για «Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊου COVIT-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» (ΦΕΚ 75/Α/30.03.2020) στο Άρθρο 9 Παράταση προθεσμιών ειδικού Μητρώου ν. 4583/2018 αναφέρει:

Άρθρο 9.Παράταση προθεσμιών ειδικού Μητρώου ν. 4583/2018

Οι προθεσμίες για την υποβολή δικαιολογητικών προς διατήρηση εγγραφής στο ειδικό Μητρώο του άρθρου 19 του ν. 4583/2018 (Α΄ 212) των ασφαλιστικών ή αντασφαλιστικών διαμεσολαβητών και ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που ασκούν ως δευτερεύουσα δραστηριότητα την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, παρατείνονται για το έτος 2020 έως τις 30 Ιουνίου 2020. Κατά παρέκκλιση του τελευταίου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 23 του ν. 4583/2018, ειδικά για τους υπόχρεους προσκόμισης των σχετικών βεβαιώσεων παρακολούθησης εντός του πρώτου τριμήνου του έτους 2020, η ετήσια επαγγελματική εκπαίδευση του άρθρου 20 του ιδίου νόμου μπορεί κατ’ εξαίρεση να πραγματοποιηθεί εντός της προθεσμίας του πρώτου εδαφίου του παρόντος. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών οι προθεσμίες του παρόντος μπορεί να παρατείνονται, εφόσον παραμένουν σε ισχύ κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19.Οπότε μπορούν πλέον να συμπληρώσουν όλοι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές τις ώρες που χρειάζονται για να συμπληρώσουν τον αριθμό 75.
Περιμένουμε να δούμε και την ανακοίνωση στις ιστοσελίδες των επιμελητηρίων όπου θα ενημερωθούν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που υπολείπονται σε ώρες για τις νέες προθεσμίες.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.