Τελευταία Νέα:

Κορονοϊός-Τσιόδρας: Πόσο διάστημα μένει ο ιός στον οργανισμό


"Φαίνεται ότι μπορεί να παραμείνει ο ιός για μεγάλο χρονικό διάστημα στον οργανισμό, μερικοί λένε μέχρι 17 ημέρες στις εκκρίσεις του αναπνευστικού και κάποιοι λένε ότι μπορεί να φθάσει και 25-27 ημέρες στο γαστρεντερικό, στα κόπρανα.
 Γι' αυτό είναι σημαντικό οι άνθρωποι που παίρνουν εξιτήριο να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα" επεσήμανε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθημερινή ενημέρωση, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αντοχή του ιού και το εξιτήριο που παίρνουν οι νοσηλευόμενοι.


Συνέχισε λέγοντας: "Έχουν υιοθετηθεί κριτήρια για το πότε παίρνει κάποιος εξιτήριο από το νοσοκομείο τα οποία έχουν και τον μοριακό διαγνωστικό έλεγχο, να έχει δηλαδή κάποιος δύο φορές αρνητική μοριακή εξέταση. Φαίνεται ότι με τα δεδομένα των διεθνών οργανισμών, πως μετά τη 10η ημέρα ακόμη και αν είσαι θετικός, μικραίνει πολύ η πιθανότητα να τον μεταδώσεις. Αυτό δεν ακυρώνει τα μέτρα προστασίας, υγιεινής, καθαριότητας, ιδίως όσον αφορά στην τουαλέτα... Και πλέον δίνεται σαν οδηγία από διεθνείς οργανισμούς, και για να μην υπερκεραστεί το σύστημα υγείας, είναι ιός που σε άλλες χώρες υπερκερνά γρήγορα τις δυνατότητες του συστήματος υγείας. 
Να φεύγουν οι ασθενείς με απλά κλινικά κριτήρια, και να φεύγουν ήδη και από τις εφτά ημέρες. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σούπερ μεταδοτικοί, θα κολλήσουν όλο το περιβάλλον γύρω τους και χρειάζεται προσοχή στους κανόνες υγιεινής και νομίζω σταδιακά θα δούμε μια τέτοια στρατηγική να υιοθετείται και από περισσότερες χώρες. Οι δέκα ημέρες είναι ανασφαλές χρονικό διάστημα, αλλά βλέπετε ότι όπου το σύστημα υγείας πολεμά, μπορεί να γίνει και πιο νωρίς η έξοδος από το νοσοκομείο πάντα με κριτήρια ότι ο ασθενής θα είναι άνθρωπος που θα τηρήσει τα μέτρα υγιεινής και θα προφυλάξει από τη διασπορά στο περιβάλλον του".

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.