Τελευταία Νέα:

Ψήφισμα Συμπαράστασης στους Νοσοκομειακούς Γιατρούς της Πέλλας


  Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας εκφράζει την συμπαράστασή του στον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι Νοσοκομειακοί Γιατροί, οι  Νοσηλευτές και οι όλοι οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας σε όλη την χώρα, αλλά και  στην Πέλλα για την προάσπιση της υγείας όλων των κατοίκων του τόπου μας.

  Δεν εξαντλούμε την συμπαράστασή μας με ένα «χειροκρότημα», αλλά υιοθετούμε και υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας.
  Καταγγέλλουμε τις ελλείψεις προσωπικού και την συνεχιζόμενη έλλειψη ειδών και μέσων ατομικής προστασίας στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Τοπικές Μονάδες Υγείας της Πέλλας με την πανδημία του Κορωνοϊό  να βρίσκεται σε έξαρση.
  Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ενισχύει τα Ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα στην Υγεία, αφήνοντας την υποστήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στα χέρια των λεγόμενων «χορηγών» και «ευεργετών».
  Αυτές οι «ευγενικές προσφορές» πυκνώνουν τα τελευταία χρόνια με τα κονδύλια που διατίθενται για τα Δημόσια Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας να έχουν μειωθεί κατά 50%  την τελευταία δεκαετία.
  Στην ουσία επιχειρείται μέσω των περικοπών στην Υγεία η νομιμοποίηση της απαξίωσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στην συνείδηση των εργαζομένων και του λαού. Παράλληλα οι μεγαλοεπιχειρηματίες στον χώρο της Υγείας αρπάζουν την ευκαιρία για να προβάλουν την εμπορευματοποίηση της Υγείας, ως αναγκαίο «καλό».
   Είναι η κυβέρνηση που μιλά για ατομική ευθύνη ως μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας του Κορωνοϊού, την στιγμή που η ίδια δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της αναγκαίας στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

  Αυτό είναι φανερό, αφού η κυβέρνηση  με πρόσφατη απόφασή της διπλασιάζει από τα 800 στα 1.600 ευρώ την ημέρα την αποζημίωση που θα παίρνουν οι επιχειρηματίες της Υγείας για την διάθεση κρεβατιών ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών στον ΕΟΠΥΥ !!
  Παράλληλα διαθέτει πλουσιοπάροχα 30.000.000 ευρώ στα Ιδιωτικά Εργαστήρια για τον διαγνωστικό έλεγχο για τον Κορωνοϊό, την στιγμή που διαθέτει μόλις 75.000.000 ευρώ ως έκτακτη κρατική επιχορήγηση στο σύνολο των κρατικών δομών Υγείας όλης της  χώρας !!!
  Στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι λόγω της πανδημίας, λόγω των χρόνιων εγκληματικών περικοπών στην Υγεία, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ), για
Ø  Επίταξη τώρα, πριν να είναι πολύ αργά των κρεβατιών των κλινικών, των εργαστηρίων, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ιδιωτικού τομέα μαζί με το προσωπικό, ώστε να ενταχθούν σε έναν ενιαίο κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωνοϊού.
Ø  Επίταξη τώρα των 350 κρεβατιών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα.
Ø  Απαγόρευση διενέργειας διαγνωστικών test για Κορωνοϊό στον ιδιωτικό τομέα. Η διενέργεια test όταν υπάρχει ένδειξη να γίνεται απολύτως δωρεάν στις δημόσιες δομές Υγείας.
Ø  Διορισμό τώρα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, κατά παρέκκλιση των διατάξεων που ισχύουν, όλων των υποψηφίων για τις 943 θέσεις μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ.
Ø  Διορισμό σε θέσεις Επιμελητών Β΄, όσων επικουρικών γιατρών προσλαμβάνονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
  Επίσης , καλούμε την κυβέρνηση για
Ø  Διορισμό Νοσηλευτών & Νοσηλευτριών για την κάλυψη των αναγκών των δημόσιων δομών Υγείας

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ & ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Καλούμε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα
όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις


      Για το Δ.Σ

Η Αντιπρόεδρος                                    Ο Γ. Γραμματέας                                                       

          Σεμερτζίδου Δέσποινα                         Τραπεζανίδης Γιώργος


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.