Τελευταία Νέα:

Ο χάρτης με τα μέτρα κάθε χώρας για τον κορωνοϊό (Φώτο)


Την εικόνα μιας Ευρώπης σε αναστολή λειτουργίας σκιαγραφεί ο χάρτης που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή – Ακτοφυλακή (FRONTEX) με τα μέτρα, τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις που έχουν επιβάλλει τα κράτη για την αποτροπή διασποράς της πανδημίας του COVID-19.

Ο χάρτης αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατούσε στις 26 Μαρτίου σε 32 κράτη της γηραιάς ηπείρου, σε ό,τι αφορά τα μέτρα που έχουν λάβει σε έξι κατηγορίες λειτουργιών του δημοσίου, της αγοράς, της κοινωνίας και της προστασίας των συνόρων τους: σχολεία, δημόσιες συναθροίσεις, καταστήματα, καθώς και σε οδικές, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συνδέσεις με άλλες χώρες.


Από την πρώτη ματιά αντιλαμβάνεται κανείς πως κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα, αυτό του λουκέτου και της απαγόρευσης. Ακολουθεί το κίτρινο, που αποτυπώνει τις λειτουργίες στις οποίες έχουν τεθεί περιορισμοί, ενώ απουσιάζει παντελώς το πράσινο για αυτές που επιτρέπονται χωρίς περιορισμούς.

Όπως προκύπτει, στο σύνολο των χωρών είναι κλειστά τα σχολεία (σ.σ. δεν αναφέρεται η εξαίρεση των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Σουηδία που παραμένουν ανοιχτά). Επίσης, παντού απαγορεύονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις (σ.σ. ο χάρτης εξαιρεί το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο ωστόσο έλαβε απόφαση πριν από λίγες μέρες).


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.