Τελευταία Νέα:

Οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν μετά το πρώτο κρούσμα στην περιοχή μας


Οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν από την στιγμή που επιβεβαιωθεί κρούσμα κορονοϊού στην περιοχή.

Το πρώτο βήμα είναι: ο γιατρός/οι και οι νοσηλευτές που εξέτασαν και ήρθαν σε επαφή με τον παθόντα παρ' όλες τις προφυλάξεις που παίρνουν θα μπουν σε καραντίνα 7 ημερών ως προληπτικό μέτρο.

Αυτά όσον αφορά τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.


Η οικογένεια του παθόντος μέχρι να τους εξετάσει ιατρός υποχρεούται μετά από οδηγίες που τους δίνονται να μην βγούνε από το σπίτι τους γιατί δεν ξέρουν αν είναι και οι ίδιοι φορείς.

Θα ξεκινήσει άμεσα η ιχνηλάτηση των επαφών όλων των εμπλεκομένων της οικογενείας για να ελεγχθεί η τυχόν διασπορά του ιού.

Σε μικρές και κλειστές κοινωνίες όπως είναι η περιοχή μας λίγο πολύ γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας , καλό θα είναι πρώτα από όλα να δείξουμε ψυχραιμία και δεύτερον αν θεωρούμε ότι έχουμε έρθει σε επαφή με υποτιθέμενο κρούσμα να αποφασίσουμε μόνοι μας να μπούμε σε περιορισμό και να ειδοποιήσουμε τις κατάλληλες υπηρεσίες.

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι εν δυνάμει ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ να κολλήσουμε τον ιό και δεν χρειάζεται να στοχοποιούνται άτομα και κοινωνίες.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα μέτρα πάρθηκαν για την δική μας προστασία και όχι για να κάνουμε διακοπές, πρέπει να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας στο ελάχιστο και στο αναγκαίο παίρνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα , γιατί όλοι έχουμε λίγο πολύ ευπαθή άτομα στο σπίτι μας !

Όσον αφορά το κρούσμα βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο Έδεσσας περιμένοντας να μεταφερθεί σε νοσοκομείο αναφοράς ΑΧΕΠΑ, το οποίο μπορεί να συμβεί ίσως αύριο.
Υπεύθυνες υπηρεσίες για τις παραπάνω διαδικασίες είναι η διεύθυνση υγείας ,  η αστυνομία και η γενική γραμματείς πολιτικής προστασίας

Ψυχραιμία , υπομονή και περαστικά σε όλους όσους νοσούν!


almopia24.gr


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.