Τελευταία Νέα:

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας - Επιστολή αναγνώστη μας


Αγαπητοί φίλοι θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου από την τελευταία επίσκεψη μου (16.3.2020) στο Κ. Υ., Αριδαίας, ως συνοδός συγγενικού μου προσώπου που ασθενούσε σοβαρά.

Κατά την ολιγόωρη παραμονή μου, μέχρι την ολοκλήρωση εξέτασης του συγγενικού προσώπου, στον προαύλιο χώρο της τοπικής Υγειονομικής Μονάδας, χρόνος αρκετός για να αντιληφθώ τις δύο εκ διαμέτρου αντίθετες διαστάσεις της τραγικής κατάστασης που βιώνουμε ως τοπική κοινωνία Αλμωπίας.

 Αυτές είναι:

1. Ότι το Κ. Υ. Αριδαίας με τις δυνατότητες και τον εξοπλισμό που διαθέτει φάνηκε άρτια οργανωμένο, με άμεση και υποδειγματική επαγγελματική ανταπόκριση, στην επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης και διαχείρισης ενδεχόμενου ύποπτου κρούσματος Κορονοϊού.

2. Η τοπική κοινωνία φάνηκε ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη την σοβαρότητα και επικινδυνότητα της υπάρχουσας κατάστασης και των κατευθυντήριων οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). 
Και αυτό το λέω διότι, από την μικρή παραμονή μου στον χώρο, διαπίστωσα ότι, παρά την οδηγία του ΕΟΔΥ για κατ΄ οίκον περιορισμό, πολλοί επισκέπτονταν το Κέντρο Υγείας για λόγους ενημέρωσης δηλαδή άσκοπα (αφού μπορούσαν να ενημερωθούν και τηλεφωνικά) και όχι υγειονομικής περίθαλψης, γεγονός που εκθέτει τους ίδιους και την οικογένεια τους στον κίνδυνο της εν δυνάμει μόλυνσης.

Έτσι προτείνω σε όλους τους συντοπίτες μου να ακολουθούμε ευλαβικά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και πριν επισκεφτούμε οποιαδήποτε Υγειονομική Μονάδα, και όχι μόνο το κέντρο υγείας Αριδαίας για λόγους όχι ιδιαίτερα σοβαρούς, να επικοινωνούμε προηγουμένως τηλεφωνικά.

 Πιστεύω ότι όλες οι Μονάδες Υγείας, από την συνεχόμενη πίεση που υφίστανται λόγω της έκτακτης κατάστασης και της εικοσιτετράωρης εφημερίας του προσωπικού, λειτουργούν στα όρια τους.

Επίσης, θεωρώ ότι όλες οι Υγειονομικές Μονάδες, αποτελούν χώρο επικίνδυνο για μόλυνση από τον ιό, λόγω των πιθανών ύποπτων κρουσμάτων που ενδεχομένως να πέρασαν από εκεί.

 Καλό θα ήταν να λοιπόν να αποφεύγουμε την άσκοπη ή όχι επιβεβλημένη επίσκεψη μας σε αυτούς τους χώρους και να παραμένουμε στα σπίτια μας για να μπορούμε στο μέλλον να απολαμβάνουμε την παροχή των υπηρεσιών τους όταν και όποτε χρειαστεί.

Όλα αυτά τα αναφέρω καλοπροαίρετα χωρίς να έχω σκοπό να θίξω κανέναν, απλά στις δύσκολες αυτές ώρες πρέπει να βοηθήσουμε όλοι με την υπεύθυνη στάση μας.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.