Τελευταία Νέα:

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της FRONTEX στον Έβρο - Δείτε φωτογραφίες





Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της FRONTEX στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, οι οποίες περιπολούν την περιοχή μαζί με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρέθηκε χθες στον Έβρο, συνοδευόμενος από τον εκτελεστικό διευθυντή της FRONTEX Φαμπρίς Λεζερί και την διευθύντρια της Μονάδας Επιχειρησιακής Ανταπόκρισης της FRONTEX Ana Cristina Jorge «είναι εδώ ενωμένη και αποφασισμένη στην φύλαξη των συνόρων της από την εισβολή απελπισμένων ανθρώπων, που τους χρησιμοποιεί ανάλγητα, σαν γεωπολιτικά πιόνια η γείτονα χώρα», τόνιε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ασκώντας σκληρή κριτική στην Τουρκία.



«Δεν εκβιαζόμαστε, Δεν θα περάσει κανείς. Γιατί εδώ είναι Ελλάδα, εδώ είναι τα σύνορα, εδώ αρχίζει η Ευρώπη», πρόσθεσε.



Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στους ακρίτες του Έβρου, επισημαίνοντας ότι «φυλάτε αυτόν τον τόπο κι αυτό το ποτάμι χιλιάδες χρόνια. Τα σύνορα είναι μια ομίχλη, που, άμα δεν ανήκεις, χάνεσαι. Πρέπει να νοιώθεις ποιος είσαι και να ξέρεις που πατάς. Κι εσείς τα γνωρίζετε και τα δυο καλά, το έχετε πολλές φορές δείξει, το διατρανώνετε και τώρα».



Αρχικά μετέβησαν στο Φυλάκιο στις Καστανιές Έβρου, όπου ενημερώθηκαν σε επιχειρησιακό επίπεδο, από αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, για την κατάσταση που επικρατεί στη συνοριογραμμή. Στη συνέχεια μετέβησαν στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας, όπου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο εκτελεστικός διευθυντής του FRONTEX απηύθυναν ομιλίες στο προσωπικό που διέθεσαν τα κράτη - μέλη για την επιχείρηση RABIT της FRONTEX.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.