Τελευταία Νέα:

Έκτακτη Σύσκεψη Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αλμωπίας


Αμέσως μετά την  έκδοση της απόφασης κήρυξης σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για λόγους δημόσιας υγείας, της κοινότητας Φούστανης, του Δήμου Αλμωπίας, συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, στο οποίο συμμετείχαν:

1.       Ο Δήμαρχος Αλμωπίας, Χρήστος Μπάτσης
2.       Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, υπεύθυνος για την καθαριότητα, Αναστάσιος Θεοδωρίδης
3.       Ο προϊστάμενος του τμήματος Περιβάλλοντος, Γεώργος Ιατρίδης
4.       Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας, Ευάγγελος Γάκης
5.       Ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Πέλλας, Ζώης Γιώτης
6.       Ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αριδαίας, Γεώργιος Τσιρόπουλος
7.       Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ, Νικόλαος Παρούτογλου και
8.       τηλεφωνικώς, ο Δ/ντης της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ν. Πέλλας, Γεώργος Γαϊτάνης
 στην οποία, αποφασίστηκε και επιβεβαιώθηκε ο διακριτός ρόλος της κάθε εμπλεκόμενης υπηρεσίας. Αναλυτικά:
1.       Ο Δήμαρχος δήλωσε την ετοιμότητα του Δήμου για την τροφοδοσία και παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κλπ) των κατοίκων της κοινότητας Φούστανης και για κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων. Επίσης δήλωσε τη δυνατότητα του Δήμου για την ελάχιστη εξασφάλιση της δραστηριότητας των τοπικών κτηνοτρόφων και γεωργών.
2.       Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος δήλωσε ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων, θα γίνεται μετά από ειδοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας, σε  καθορισμένη ημέρα και ώρα που οι κάτοικοι θα αφήνουν τις κλειστές σακούλες απορριμμάτων, στα όρια του οικοπέδου τους. Για το λόγο αυτό, θα μοιραστούν σακούλες απορριμμάτων στους κατοίκους, με μέριμνα του Δήμου. Επίσης θα εφαρμοστεί πρόγραμμα απολύμανσης των κάδων και των κοινόχρηστων χώρων.
3.       Ο Διοικητής του ΑΤ Αριδαίας δήλωσε την ανάληψη της επιτήρησης και κάθε αναγκαίας ενέργειας για την τήρηση του κατ’ οίκον περιορισμού και της προσωρινής άρσης της δυνατότητας μετακίνησης των κατοίκων εκτός των διοικητικών ορίων της κοινότητας Φούστανης, με τοποθέτηση επί 24ωρου βάσεως, επανδρωμένων περιπολικών, στις δύο βασικές εισόδους της κοινότητας. Επιπλέον τόνισε ότι οποιαδήποτε παράβαση θα έχει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
4.       Η Πυροσβεστική θα συνδράμει το έργο της αστυνομίας και θα συνεισφέρει ένα επανδρωμένο αυτοκίνητο, σε δευτερεύουσα είσοδο της κοινότητας.
5.       Η ΔΕΥΑ ανέλαβε την υποχρέωση της απρόσκοπτης τροφοδοσίας με πόσιμο νερό, με κανονική συστηματική χλωρίωσή του.
Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την ευχή όλων, τα σκληρά μέτρα που εφαρμόζονται, να έχουν άμεσα το αποτέλεσμα που όλοι επιθυμούμε.

Τώρα πιο πολύ παρά ποτέ, η ατομική ευθύνη είναι καθήκον και υποχρέωση στις γενιές που έρχονται.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.