Τελευταία Νέα:

Σε απόγνωση οι Κερασοπαραγωγοί της Ίδας Αλμωπίας και των γύρω περιοχών


Οι κερασοπαραγωγοι της Ίδας σε απόγνωση. Διάφορες ποικιλίες κερασιών επλήγησαν από τον παγετό στις 17 Μαρτίου και έπειτα από αυτόν στις 2 Απριλίου, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές. 

Οι αγρότες κάνουν λόγο για σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή της παραγωγής, με την κατάσταση να είναι τουλάχιστον απελπιστική. 
Ωστόσο, ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν επιτρέπει να δηλωθούν οι ποικιλίες αυτές, με αποτέλεσμα να χάνεται η ασφαλιστική εισφορά των 77€/στρέμμα. Σύσσωμη η τοπική κοινότητα του χωριού προσπαθεί να αφυπνίσει τη συνείδηση των αρμοδίων, ώστε να βρεθεί κάποια λύση στο εν λόγω πρόβλημα καθώς οι αγρότες είναι ο τομέας που δεν βοηθήθηκε από την κυβέρνηση ούτε με 800 € αλλά ούτε και με voucher.
Επίσης καλούν τους βουλευτές της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης να εξετάσουν το πρόβλημα που έχει προκύψει και όχι να τους θυμούνται μόνο στις εκλογές.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.