Τελευταία Νέα:

Πώς θα έρθει το Άγιος Φως στην Ελλάδα το Μεγάλο Σάββατο


Πολλοί αναρωτιούνται πώς θα φτάσει φέτος το Άγιο Φως στην Ελλάδα το Μεγάλο Σάββατο και κυρίως, με ποιον τρόπο θα πάει σε ολόκληρη τη χώρα, που βρίσκεται σε lockdown λόγω του κορωνοϊού.


Καταρχήν, λοιπόν, να πούμε ότι δεν θα μεταφερθεί από τα Ιεροσόλυμα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, αλλά με στρατιωτικό. Στο οποίο, δε, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα dikaiologitika.gr δεν θα επιβαίνει εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αλλά ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, ένας συνοδός του και ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδας επίσης με έναν συνοδό.

Κανένας, μάλιστα, από τους επιβάτες δεν θα αποβιβαστεί στο Ισραήλ. Το Άγιο Φως θα τους το πάει στο αεροσκάφος ένας ειδικός απεσταλμένος.

Όταν επιστρέψουν πια στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», το Άγιο Φως θα το υποδεχτεί ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάσης σε μια λιτή παραλαβή, με ολιγομελές στρατιωτικό άγημα να αποδίδει τις προβλεπόμενες τιμές.

Στη συνέχεια θα ταξιδέψει σε ολόκληρη τη χώρα με τις προγραμματισμένες πτήσεις εκείνης της μέρας
Το Almopia24.gr έγινε αποδέκτης πρότασης από  αναγνώστες, να τεθεί το Αγιο φως έξω από κάθε εκκλησία ώστε οι πιστοί που επιθυμούν να προσέρχονται για την παραλαβή Του στην οικία τους. Προς το παρόν όμως δεν υπάρχει τέτοια ειδική περίπτωση εξόδου από το σπίτι...


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.