Τελευταία Νέα:

Απίστευτοι Ισπανοί: Ψέκασαν παραλία με χλωρίνη λόγω κορωνοϊού


Συγγνώμη για την απόφαση να ψεκάσει μια ολόκληρη παραλία με χλωρίνη προκειμένου να προστατεύσει τους κατοίκους από κορωνοϊό ζήτησε αξιωματούχος στην Ισπανία.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο γραφικό ψαροχώρι Ζαχάρα ντε λος Ατούνες όπου με αφορμή την έξοδο των παιδιών από τα σπίτια μετά από έξι εβδομάδες περιορισμού, έστειλαν τρακτέρ εξοπλισμένα με ψεκαστήρες ώστε να ρίξουν κατά μήκος της παραλίας διάλυμα χλωρίνης.

Η Ισπανία είναι μεταξύ των χωρών που επλήγησαν περισσότερο από τον κορωνοϊό, με περισσότερους από 23.800 θανάτους. Η κυβέρνηση επέβαλε μέτρα καραντίνας στα μέσα Μαρτίου και αυτή την εβδομάδα αυτά χαλάρωσαν για να επιτραπεί σε παιδιά κάτω των 14 να βγουν από το σπίτι.



Η απόφαση απολύμανσης της παραλίας έχει εξοργίσει τους περιβαλλοντολόγους. «Είναι απολύτως παράλογο», είπε η περιβαλλοντολόγος Μαρία Ντολόρες Ιγκλέσιας Μπενίτεζ. «Η παραλία είναι ένα ζωντανό οικοσύστημα. Όταν το ψεκάζεις με χλωρίνη σκοτώνει ό,τι βρίσκεις στο διάβα σου» πρόσθεσε.

Η εν λόγω παραλία αποτελεί χώρο αναπαραγωγής για αρκετά είδη πτηνών. Καθώς είχε απαγορευθεί η κυκλοφορία στην παραλία τις τελευταίες έξι εβδομάδες, η Μπενίτεζ ήλπιζε ότι ο αριθμός των φωλιών στην περιοχή θα διπλασιαζόταν φέτος.«Τώρα ανησυχώ ότι τα αγροτικά συνέθλιψαν τα αβγά» πρόσθεσε η Μπενίτεζ.

Η ομάδα της υπέβαλε καταγγελίες στις τοπικές αρχές, προσελκύοντας την προσοχή και της Greenpeace Spain.

«Η απολύμανση των παραλιών με χλωρίνη στη μέση της περιόδου αναπαραγωγής πουλιών ή κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του ασπόνδυλου δικτύου που θα υποστηρίξει την παράκτια αλιεία… δεν είναι μία από τις ιδέες του Τραμπ. Αυτό συμβαίνει στη Ζαχάρα ντε λος Ατούνες », έγραψε η Greenpeace Spain στο Twitter, αναφερόμενη στο πρόσφατο σκεπτικό του προέδρου των ΗΠΑ για το κατά πόσον η έγχυση προϊόντων καθαρισμού θα μπορούσε να καταπολεμήσει την Covid-19.

Αξιωματούχος της περιφερειακής κυβέρνησης στην Ανδαλουσία είπε ότι εξετάζει την απόπειρα απολύμανσης εν μέσω ισχυρισμών ότι οι τοπικοί αξιωματούχοι και η επιχειρηματική ένωση που την πραγματοποίησαν δεν είχαν τις απαραίτητες άδειες.

Από την πλευρά του ο δημοτικός αξιωματούχος, ο Αγκουστίν Κόνιο, δήλωσε ότι οι ενέργειές του υποκινούνταν αποκλειστικά από την επιθυμία να προστατεύσει τα παιδιά. «Αναγνωρίζω ότι ήταν λάθος», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Canal Sur. «Αλλά έγινε με τις καλύτερες προθέσεις».

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.