Τελευταία Νέα:

Φώτο: Ένταση και φωτιές κατά την μεταφορά μεταναστών στην Παναγίτσα Εδέσσης


Η χθεσινή βραδιά στoν οικισμό Παναγίτσα Εδέσσης και των γύρω χωριών ήταν περιπετειώδης και επεισοδιακή! Οι κάτοικοι του χωριού Παναγίτσα μετά τις πληροφορίες ότι θα εγκατασταθούν σε ξενοδοχείο του χωριού περίπου 60 μετανάστες είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα κλείνοντας τις διόδους προς το ξενοδοχείο, μάλιστα σε κάποια στιγμή ήταν παρών και ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Γιάννου. 

Επειδή υπήρχε αντίρρηση και μεγάλη αντίδραση από τους κατοίκους της Παναγίτσας στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη και με τον φόβο των επεισοδίων,  το βράδυ τα λεωφορεία με τους μετανάστες  μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο στο χωριό Άρνισσα (έδρα πρώην δήμου βεγορίτιδας και δίπλα στον οικισμό της Παναγίτσας) χωρίς να γνωρίζει κανένας τίποτα.



 Σε ελάχιστο χρόνο ενημερώθηκε και μαζεύτηκε κόσμος, άναψαν τα αίματα και έγινε και μια προσαγωγή από την αστυνομία. 

Κάτοικος του χωριού έγραψε στο facebook : Ο Πρόεδρος της Αρνισσας συνελήφθη και πάει αυτόφωρο, ο Παπαγιαννιδης Νίκος. Ελάτε στου Τανου ΤΩΡΑ....


Βλέποντας και εδώ μεγάλη αντίδραση από τους κατοίκους του χωριού μεταφέρουν τους μετανάστες στην περιφερειακή οδό μέχρι να αποφασίσουν που θα διανυκτερεύσουν . 

Μετά τα μεσάνυχτα και με πληροφορία ότι αστυνομία ,πυροσβεστικά και  τα λεωφορεία με του μετανάστες κατευθύνονται στο χωριό Παναγίτσα,  οι κάτοικοι όπου δεν είχαν φύγει από τις διόδους του χωριού , αντιστάθηκαν και είπαν δεν θα αφήσουν να περάσει κανένας.
 Οι υπεύθυνοι αναφέρουν πως έχει πιάσει φωτιά στο ξενοδοχείο Παναγίτσα (ξενοδοχείο όπου θα εγκατασταθούν οι μετανάστες)  και να αφήσουν τα πυροσβεστικά να περάσουν.
Στο ξενοδοχείο πήγε αυτοπροσώπως η πρόεδρος του χωριού μαζί με 2 άτομα του τοπικού συμβουλίου για να διαπιστώσουν αν όντως υπάρχει φωτιά όπου οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου τους έβρεξαν με νερό και βρίζοντας τους με αισχρά λόγια.

Για την φωτιά κάτοικος του χωριού Παναγίτσας έγραψε: "Νέα ποικιλία μολότοφ εφευρέθηκε στο χωριό μας, πέφτει μέσα στο δωμάτιο και επιλέγει τι θα κάψει μέχρι να έρθει η πυροσβεστική. Να την κατοχειρώσουμε σαν παγκόσμια πατέντα"

 Οι κάτοικοι άφησαν να περάσουν τα πυροσβεστικά όχι όμως κανένας άλλος !



Μετά και το σβήσιμο της φωτιάς ήρθε ο Δήμαρχος και ο αστυνομικός διευθυντής και διαβεβαίωσαν τους κατοίκους,  ότι τα λεωφορεία θα φύγουν με προορισμό την Αγχίαλο στο ξενοδοχείο Κορνήλιος .
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.