Τελευταία Νέα:

Διονύσης Σταμενίτης: «Μετά τα Νοσοκομεία πρέπει να φροντίσουμε και για τα Κέντρα Υγείας»


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη είχε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης, σχετικά με το ζήτημα της ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας (Αριδαίας, Σκύδρας, Κρύας Βρύσης και Άρνισσας) του Νομού Πέλλας.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υφυπουργό Υγείας να τον ενημερώσει αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα της παρέμβασης του Υπουργείου σχετικά με τα Κέντρα Υγείας ανά την Ελλάδα, και κατ’ επέκταση του Νομού Πέλλας.
Στην επικοινωνία που είχε με τον Υφυπουργό τόνισε ότι μετά την πρώτη γρήγορη και στοχευμένη αντίδραση του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, προκειμένου να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες λόγω εκδήλωσης και εξάπλωσης του κορονοϊού, είναι απαραίτητο να προχωρήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες ώστε να ενισχυθούν και οι δομές της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας, οι οποίες σύμφωνα με το Βουλευτή αποτελούν την εμπροσθοφυλακή τόσο στη μάχη κατά της νόσου COVID-19 όσο και στην καθημερινή αντιμετώπιση των αναγκών υγειονομικής περίθαλψης των πολιτών.
Υπογράμμισε ότι το πρώτο κύμα της ενίσχυσης των Νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας με ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό επικουρικό προσωπικό, πρέπει να συνοδευθεί και με την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας του Νομού.
Ειδικότερα για το Νομό Πέλλας, όπως τόνισε ο κ. Σταμενίτης, η ανάγκη για ενίσχυση των Κέντρων Υγείας είναι μεγάλη, καθώς πρόκειται για δομές παροχής υγειονομικής περίθαλψης που εξυπηρετούν μεγάλους Δήμους, όπως ο Δήμος Σκύδρας και ο Δήμος Αλμωπίας, αλλά και περιοχές που απέχουν πολλά χιλιόμετρα από τα δύο Νοσοκομεία, όπως η Δημοτική Ενότητα της Κρύας Βρύσης του Δήμου Πέλλας και η Δημοτική Ενότητα Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας.
Από την πλευρά του ο κ. Κοντοζαμάνης ενημέρωσε το Βουλευτή ότι η αναβάθμιση και η ενίσχυση των Κέντρων Υγείας βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας και σύντομα θα ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.