Τελευταία Νέα:

Αν θες να πουλήσεις πράγματα, θα το κάνεις πια (και) στο FacebookΈνα νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης θα εγκαινιάσει το Facebook, καθώς «θέλουμε να κάνουμε τα πάντα στην πλατφόρμα μας αντικείμενο αγοραπωλησίας», όπως δήλωσε ο Manohar Paluri, επικεφαλής του τμήματος Applied Computer Vision του Facebook.

«Universal product recognition model» λένε το χαρακτηριστικό που αναγνωρίζει αυτόματα τα καταναλωτικά αγαθά, από έπιπλα και αντικείμενα μόδας μέχρι αυτοκίνητα και άλλα πολλά.

Είναι το πρώτο βήμα για ένα μέλλον όπου τα προϊόντα σε κάθε εικόνα που ανεβαίνει στο κοινωνικό δίκτυο θα μπορούν να αναγνωρίζονται και να ψωνίζονται.
Η αναγνώριση προϊόντος είναι το πρώτο βήμα για το ηλεκτρονικό εμπόριο του μέλλοντος, όπου όλα θα μπορούν να πωλούνται και να αγοράζονται απ’ οποιονδήποτε και οπουδήποτε.

Ταυτοχρόνως, το Facebook εγκαινίασε ένα νέο χαρακτηριστικό, το Shops, που επιτρέπει σε μικρές επιχειρήσεις να φτιάχνουν «βιτρίνες» στο Facebook και το Instagram.

Ο νέος αλγόριθμος αναγνώρισης προϊόντων του κοινωνικού μέσου, το GrokNet, μπορεί να ταυτοποιεί δεκάδες χιλιάδες προϊόντα σε μία εικόνα, μεταξύ αυτών χρώματα, μεγέθη, ακόμα και λογότυπα εταιριών.

Το GrokNet δουλεύει ήδη στο Facebook Marketplace, μόνο που τώρα το εκπαίδευσαν με 100 εκατ. εικόνες ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει τα πάντα...

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.