Τελευταία Νέα:

Κορονοϊός: Η ταυτότητα των νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα – Από που προέρχονται


Διψήφια τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα και την Κυριακή (21.06.2020). Ωστόσο, δεν ανακοινώθηκε κανένας νέος θάνατος. Πού καταγράφηκαν τα περισσότερα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας.

Στα 10 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ την Κυριακή (21.06.2020). Δεν καταγράφηκε κανένας νέος κίνδυνος θάνατος.

Από την έναρξη της επιδημίας του κορονοϊού μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί συνολικά 190 θάνατοι. Παράλληλα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει στους 3.266, με τα 10 του τελευταίου 24ώρου.

Τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα του Covid – 19 είναι εισαγόμενα. Αναλυτικότερα, από τα 10 κρούσματα τα 4 έχουν προέλθει από πτήσεις και από τον Προμαχώνα. Επιπλέον, 3 κρούσματα εντοπίζονται στη Ροδόπη, 1 στην Ξάνθη και συγκεκριμένα στο δήμο Μύκης, και δύο στη Θεσπρωτία.

Όπως αποτυπώνεται στον χάρτη που αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή κρουσμάτων κορονοϊού στις “κόκκινες” περιοχές συγκαταλέγονται η Ξάνθη, η Αργολίδα, η Λάρισα, η Κοζάνη κι η Καστοριά.

Αμέσως μετά ακολουθούν οι περιοχές του Έβρου, Δράμας , Εύβοιας, Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας κι η Αττική.

Περιοχές με την λιγότερη και ελάχιστη επίπτωση θεωρούνται οι νομοί Μεσσηνίας, Σερρών, Φθιώτιδας, η Κρήτη και το Βορειανατολικό Αιγαίο, αντίστοιχα.
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.