Τελευταία Νέα:

Στην Άψαλο Αλμωπίας παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α κ. Παρούτογλου


Στην τοπική Κοινότητα Αψάλου παραβρέθηκε χθες ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α Αλμωπίας κ. Παρούτογλου Νίκος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο καθημερινότητας κ. Θεοδωρίδη που είναι και ο τόπος καταγωγής του.
Είχε την ευκαιρία να ακούσει τους προβληματισμούς των κατοίκων σχετικά με την νέα τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόστηκε με βάση την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου από τον Μάρτιο του 2019 επί διοίκησης κ. Γεωργίου και Δήμαρχο τον κ. Μπίνο.
 Οι κάτοικοι εξέφρασαν παράπονα κυρίως για θέματα ισονομίας διότι η Άψαλος είναι από τα πρώτα χωριά που τοποθετήθηκαν υδρομετρητές ενώ σε άλλες ΤΚ η χρέωση γίνεται κατά κεφαλήν. 
Εκτός αυτού συζητήθηκε το θέμα των παράνομων παροχών γνωρίζοντας πως κάποιοι διατηρούν παράνομες παροχές και ξοδεύουν νερό αλόγιστα χωρίς να πληρώνουν. 
Επίσης εκφράστηκαν παράπονα σχετικά με τους αυξημένος λογαριασμούς. Για όλα τα παραπάνω δόθηκαν εξηγήσεις από τον πρόεδρο κ. Παρούτογλου , ο οποίος τόνισε ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί οι ενέργειες για τοποθέτηση υδρόμετρων σε κάποιες κοινότητες του Δήμου.
 Για το θέμα των παράνομων παροχών ηαΔ.Ε.Υ.Α  έχει ήδη ξεκινήσει προσπάθειες για την εύρεση τους και η αλήθεια είναι ότι ως τώρα έχει αποδώσει καρπούς.
 Στο θέμα των λογαριασμών ο πρόεδρος ενημέρωσε πως έχει βρεθεί λύση για το τιμολόγιο των κτηνοτρόφων και από το 2020 η χρέωση τους θα γίνεται με 0,23€/m3 . Η μείωση αυτή αγγίζει σε ποσοστό το 50% περίπου. Για το θέμα των επαγγελματικών παροχών η διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α ψάχνει λύση για την ελάφρυνση των επαγγελματιών του Δήμου μας αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτι επίσημο. 
Τέλος όσον αφορά το οικιακό τιμολόγιο στην Άψαλο όπως και κάθε ΤΚ που υπάρχουν υδρόμετρα το 85% των καταναλωτών δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και το υπόλοιπο 15% που επιβαρύνθηκε περισσότερο παρατηρήθηκε πως σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει ένας υδρομετρητής που υδρεύει δύο σπίτια σε μια αυλή ή μαγαζί και σπίτι ή τέλος σπίτι και κήπος.
Ο πρόεδρος πρότεινε να διαχωρίσει ο καθένας αυτές τις παροχές και τότε όλοι θα πληρώνουν πολύ λιγότερο αφού η χρέωση γίνεται κλιμακωτά.
Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα αλλά υπήρχαν στιγμές που οι τόνοι σηκώθηκαν!
Οι συναντήσεις - ενημερώσεις στα τοπικά διαμερίσματα είναι κάτι που κατά την γνώμη μας θα πρέπει να καθιερωθεί έτσι ώστε τα προβλήματα να λύνονται με διάλογο από την εκάστοτε δημοτική αρχή και χωρίς ταλαιπωρία προς τον πολίτη.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.