Τελευταία Νέα:

Θ. Τζάκρη: Για την καταβολή της ενίσχυσης των 700 ευρώ στους σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ κατέθεσε ερώτηση στην βουλή


Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, την οποία συνυπογράφουν 35 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, κατέθεσε η βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη, ζητώντας εξηγήσεις για την εξαίρεση των σπουδαστών των ΔΙΕΚ από την είσπραξη της προβλεπόμενης οικονομικής ενίσχυσης των 700 ευρώ.
Όπως σημειώνει η βουλευτής στην Ερώτησή της, το άρθρο 119 του νομοσχεδίου για την Παιδεία, το οποίο ψηφίστηκε στις 12 Ιουνίου προβλέπει έκτακτη οικονοµική ενίσχυση ίση µε το ποσό των επτακοσίων (700) ευρώ και το ποσό της πλήρους ασφαλιστικής κάλυψής τους, για τους σπουδαστές των Ινστιτούτων Επαγγελµατικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) και του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη Μαθητείας, που ήταν ενεργοί κατά την έναρξη ισχύος των έκτακτων µέτρων. Παρόλα αυτά, όπως ανέφεραν στην κ. Τζάκρη οι σπουδαστές του ΔΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ, οι ίδιοι ενημερώθηκαν από τη γραμματεία της Σχολής τους πως δεν συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: «Οικονομική Ενίσχυση των Σπουδαστών των Δημοσίων ΙΕΚ»

Κυρία Υπουργέ,

Σύμφωνα με το άρθρο 119 του νομοσχεδίου για την Παιδεία, το οποίο ψηφίστηκε στις 12 Ιουνίου 2020, οι μαθητευόμενοι των Ινστιτούτων Επαγγελµατικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) και του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη Μαθητείας, που ήταν ενεργοί κατά την έναρξη ισχύος των έκτακτων µέτρων για την αντιµετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, πρόκειται να λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση ίση µε το ποσό των επτακοσίων (700) ευρώ και το ποσό της πλήρους ασφαλιστικής κάλυψής τους, για το χρονικό διάστηµα από την έναρξη της επιβολής του µέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δοµών κάθε τύπου και βαθµού, µέχρι την επαναλειτουργία τους.

Εντούτοις, σε επιστολή που μου απέστειλαν οι σπουδαστές του Δ.Ι.Ε.Κ Έδεσσας αναφέρουν πως η γραμματεία της Σχολής τους πληροφόρησε ότι το έκτακτο βοήθημα δεν αφορά τους ίδιους και δύνανται να γίνουν αποδέκτες του μόνο όσοι εξ αυτών εργάζονται, έναντι μισθού, κατά την παρούσα χρονική περίοδο. Έτσι, αποκλείεται από την είσπραξη των 700 ευρώ η πλειοψηφία των σπουδαστών και σπουδαστριών, οι οποίοι, κατά τη φοίτησή τους στο ΔΙΕΚ, πραγματοποιούν άμισθη πρακτική άσκηση.

Ο διαχωρισμός αυτός, εκτός του ότι είναι άδικος, δημιουργεί σπουδαστές δύο ταχυτήτων και αποστερεί το σημαντικό αυτό βοήθημα από χιλιάδες εξ αυτών, ανά την Επικράτεια.

Ως εκ τούτου, σας ερωτώ, κ. Υπουργέ:

1. Είναι σκόπιμος και προγραμματισμένος ο αποκλεισμός των σπουδαστών των ΔΙΕΚ, από την είσπραξη του βοηθήματος;

2. Ποιες ενέργειες προτίθεστε να αναλάβετε, προκειμένου να λάβουν το έκτακτο επίδομα όλοι ανεξαιρέτως οι σπουδαστές των ΔΙΕΚ της χώρας;-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.