Τελευταία Νέα:

Οι ασπίδες προσώπου ΔΕΝ προσφέρουν από μόνες τους καμία προστασίαΜετά από το ξέσπασμα του κοροναϊού σε μία περιοχή όπου μόνο αυτοί που φορούσαν πλαστικές ασπίδες προσώπου μολύνθηκαν,
η Ελβετική κυβέρνηση είπε ότι οι ασπίδες προσώπου είναι αναποτελεσματικές και θα πρέπει να φοριούνται μόνο σε συνδυασμό με μάσκες προσώπου.

Στο καντόνι του Graubunden οι ειδικοί υγείας μελέτησαν ποιοι ασθένησαν από κοροναϊό σε ένα ξενοδοχείο και βρήκαν ότι όσοι φορούσαν πλαστικές ασπίδες προσώπου αρρώστησαν ενώ όσοι φορούσαν κανονικές μάσκες προσώπου δεν ασθένησαν.

Πολλοί εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο βρέθηκαν θετικοί στον ιό.
Ο Rudolf Leuthold, επικεφαλής του τομέα υγείας στο καντόνι είπε ότι οι ασπίδες προσώπου ήταν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ όσων ασθένησαν.

“Δεν υπήρχε ούτε μία μόλυνση εργαζόμενου που φορούσε κανονική μάσκα”, είπε.

Σύμφωνα με τους Ελβετούς ερευνητές, τα καλύμματα προσώπου δίνουν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας και θα πρέπει χρησιμοποιούνται παράλληλα με τη μάσκα προσώπου, ειδικά όταν δεν μπορεί να διατηρηθεί η απόσταση του 1,5 μέτρου.
Επιπλέον, τα καλύμματα δεν μπορούν να προστατεύσουν όσο η μάσκα από τον κίνδυνο μετάδοσης από αερολύματα, δηλαδή τα μικροσκοπικά εκπνεόμενα σωματίδια, που μερικές φορές παραμένουν στον αέρα για ώρες και μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις.


Η προειδοποίηση αυτή εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη στρατηγική ανοίγματος εστιατορίων, ξενοδοχείων και άλλων τουριστικών εταιρειών στην Ευρώπη.


Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι μικρές ασπίδες προσώπου που μπαίνουν με στήριγμα στο πιγούνι και μόλις φτάνουν την μύτη είναι ακόμα πιο αναποτελεσματικές και δεν προσφέρουν καμία προστασία.
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.