Τελευταία Νέα:

Το καταφύγιο για να περάσεις την αιωνιότητα - Δεν θα θες να βγεις όταν περάσει η πανδημία


Με την πανδημία του κορονοϊού να μας αναγκάζει να επαναπροσδιορίσουμε όχι μόνο τις αξίες, αλλά και την ίδια μας τη ζωή, ήταν απλώς θέμα χρόνου να οραματιστεί κάποιος ένα καταφύγιο για τις έκτακτες ανάγκες που ζούμε.

Underground House Plan B το λένε και είναι μια έμπνευση του γραφείου Sergey Makhno Architects για ένα υπερσύγχρονο καταφύγιο στην Ουκρανία, επιφάνειας 2.280 τετραγωνικών μέτρων.



Κι ενώ αυτό που φαίνεται πάνω από τη γη μοιάζει με γλυπτό έργο τέχνης, είναι ουσιαστικά ένα τσιμεντένιο φρούριο ικανό να υποβαστάξει τη ζωή σε κάθε καταστροφικό γεγονός.



Το εξωτερικό έχει τρεις εισόδους και ένα ελικοδρόμιο. Μια σειρά από κυκλικές σκάλες σε οδηγούν στο πρώτο επίπεδο, 15 μέτρα παρακάτω.



Εκεί συναντάμε τους ατμοσφαιρικούς κυρίως χώρους για τρεις οικογένειες. Ακόμα και κινηματογράφο φρόντισαν να βάλουν οι αρχιτέκτονες.



Τεχνητός φωτισμός που μοιάζει με ηλιακό φως και ένα μεγάλο ψεύτικο δέντρο δημιουργούν την ψευδαίσθηση της κανονικότητας ακόμα και κάτω από το έδαφος.



Δεν είναι όμως μόνο αισθητική άσκηση το πράγμα, αλλά κανονικό καταφύγιο.



Κάτω από το βασικό επίπεδο, συναντάμε τις δεξαμενές νερού, την αποχέτευση, το σύστημα εξαερισμού και φιλτραρίσματος του αέρα και όλα αυτά τα πράγματα που το κάνουν πλήρως αυτόνομο.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.