Τελευταία Νέα:

Ειδικό αφιέρωμα για τα Λουτρά Πόζαρ από το ethnos.gr



Το αφιέρωμα του ethnos.gr για τα Λουτρά Πόζαρ.

Στο μυαλό όλων μας, τα Λουτρά Πόζαρ θα είναι πάντα ο ιδανικός και αγαπημένος χειμερινός προορισμός της βόρειας Ελλάδας. Τι συμβαίνει όμως στην ειδυλλιακή περιοχή κατά τους θερινούς μήνες;

Μπορεί να πιστεύεις πως όλα «παγώνουν» μέχρι να πιάσουν τα πολλά κρύα, όμως η αλήθεια είναι άλλη και πρέπει να την μάθεις. Αν βρεθείς στον νομό Πέλλας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία να επισκεφτείς τα λουτρά Πόζαρ, καθώς η εμπειρία είναι μοναδική.

Τα διάσημα ιαματικά νερά, σε συνδυασμό με το κατάφυτο τοπίο, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «θαύμα της φύσης» χαρίζει στους ψαγμένους επισκέπτες τους ανάσα δροσιάς, χαλάρωσης και ξεκούρασης.
Εξάλλου το καλοκαίρι δεν προϋποθέτει αποκλειστικά παραλίες, θάλασσα και άμμο. Η χάρη του βουνού, όταν αυτό ιδιαίτερα προσφέρει και μπάνια από πηγές, είναι ζηλευτή και σίγουρα μια άκρως εναλλακτική εμπειρία για όσους την τολμούν.
Περίπου 15 χλμ. δυτικά της Αριδαίας, βρίσκονται οι μεταλλικές πηγές των Λουτρών Πόζαρ με το νερό που αναβλύζει να αγγίζει τους 37ο C.

Στις εγκαταστάσεις της περιοχής των λουτρών, θα έχεις την ευκαιρία να κολυμπήσεις σε μια εξωτερική πισίνα με τρεχούμενο ιαματικό νερό, να ευχαριστηθείς jacuzzi, spa ή χαμάμ.

Η μαγεία όμως βρίσκεται κάπου αλλού.

Οι καταρράκτες

Ανάμεσα στους πρόποδες του Βόρα, μέσα σε ένα κατάφυτο τοπίο, οι φυσικοί καταρράκτες περιμένουν να σου δώσουν μια πανέμορφη εμπειρία ζωής.

Οι φυσικές ιαματικές πισίνες θα σε φιλοξενήσουν στα ζεστά νερά τους, όσο το νερό από τους καταρράκτες θα «πέφτει» πάνω σου, προσφέροντας σου την αίσθηση του μασάζ. Λίγο πιο δίπλα, αν είσαι τολμηρός, θα μπορέσεις να χαρείς και τα παγωμένα νερά, που είναι πραγματικά κρύα ακόμα και για τους μήνες του καλοκαιριού. Θα το αντέξεις; Εσύ θα αποφασίσεις.

Οι γούρνες

Η απόλυτη χαλάρωση για σένα θα έρθει όταν μπεις στις μικρές γούρνες με τα ιαματικά νερά για να απολαύσεις την ηρεμία και τη χαλάρωση, ενώ οι υδρατμοί θα καλύπτουν τον χώρο. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.

Η είσοδος κοστίζει 2 ευρώ στους μικρούς χώρους και μόλις 3 ευρώ για την μεγάλη κεντρική πισίνα.

Τα Λουτρά Πόζαρ είναι ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ η καλοκαιρινή περίοδος θεωρείται χαμηλής επισκεψιμότητας, οπότε θα χαρείς περισσότερο τα μπάνια σου.

Πού να μείνεις

Γύρω από την περιοχή των Λουτρών θα βρεις πολλά καταλύματα, με κύριο χαρακτηριστικό τα αρχοντικά στοιχεία που διαθέτουν οι ξενώνες και μάλιστα σε άκρως δελεαστικές τιμές. Οι βόλτες στην πανέμορφη Αριδαία το βράδυ θα σου δώσουν ολοκληρωμένο το πακέτο διακοπών που αναζητάς και δεν θα σου λείψει απολύτως τίποτα.

Στα Λουτρά Πόζαρ θα πας, αν θες μια εμπειρία αλλιώτικη από τις άλλες και θα αποζημιωθείς από τις εξαιρετικές παροχές και το μαγευτικό τοπίο.

Φέτος που όλα έχουν κυλήσει περίεργα για όλους μας, ίσως αν σκεφτούμε λίγο πιο «περίεργα» να καταφέρουμε να κάνουμε τις καλύτερες διακοπές της ζωής μας.

Και ας μην υπάρχει θάλασσα.


Δείτε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ 



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.