Τελευταία Νέα:

Το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής μασκών στη Β.Ελλάδα - Που θα γίνει



Ως το τέλος Αυγούστου μπαίνει σε κανονική παραγωγή η πρώτη εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, που θα κατασκευάζει για την ελληνική και τη διεθνή αγορά, μάσκες προστασίας προσώπου μιας χρήσης, η πολυμετοχική «HELLAS MED IKE».

H ΗELLAS MED IKE, έχει κάνει τους υπολογισμούς της, μέτρησε τα κόστη, τη ζήτηση σε συνθήκες covid-19 αλλά και στις λεγόμενες «κανονικές» και θεωρεί πως παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό από χώρες της Ασίας, μπορεί να είναι βιώσιμη και κερδοφόρα, τόσο στην εσωτερική αγορά, όσο και σε ευρωπαϊκές, έχοντας ήδη κάνει τις πρώτες επαφές για εξαγωγές σε Ιταλία και Βρετανία, όπως τόνισε στο GRTimes.gr ένας εκ των βασικών μεριδιούχων, ο κ. Αλέξανδρος Ράπτης.

«Το μυστικό για να σταθείς απέναντι στον ανταγωνισμό, είναι η πλήρως αυτοματοποιημένη παραγωγική διαδικασία, την οποία και εφαρμόζουμε στην «ΗELLAS MED IKE», εξήγησε ο κ. Ράπτης, ο οποίος δραστηριοποιείται στον κλάδο των παραφαρμακευτικών, με εταιρεία χονδρικού και λιανικού εμπορίου και με το e-shop carantina.gr.


Η «HELLAS MED IKE», συστάθηκε στις αρχές Ιουνίου από μία ομάδα επαγγελματιών και επιχειρηματιών, από τους κλάδους Υγείας, Κατασκευών και Υπηρεσιών κι’ έχει εγκαταστάσεις στη ΒΙ.ΠΕ. Θέρμης.

Η Εταιρεία, που πραγματοποίησε εξ’ ιδίων αρχική επένδυση ύψους περίπου 200.000 ευρώ, έχει εγκαταστήσει μία γραμμή παραγωγής δυναμικότητας κατ΄ ελάχιστο 2,5 εκατομμυρίων μασκών ανά μήνα και αυτές τις ημέρες «τρέχει» δοκιμαστικά την παραγωγική διαδικασία.

Προοπτική ανάπτυξης και after covid-19

«Η ιδέα για την παραγωγή μασκών προστασίας προσώπου μιας χρήσης, γεννήθηκε προς το τέλος Απριλίου, όταν συνειδητοποιήσαμε, εν μέσω κορωνοϊού, ότι είχαμε μπροστά μας μία επιχειρηματική ευκαιρία που θα έδινε προοπτική κερδοφόρας λειτουργίας αλλά και ανάπτυξης, μετά και την υποχώρηση της πανδημίας του covid-19.

«Μπορούμε και στην Ελλάδα να έχουμε παραγωγή σε ανταγωνιστικές τιμές, εξασφαλίζοντας τις πρώτες ύλες είτε από την Κίνα, είτε από ευρωπαϊκές χώρες όπως η Πολωνία, αρκεί, να αποφύγουμε τα μεγάλα λειτουργικά κόστη, κάτι που απαιτεί την πλήρη αυτοματοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας», πρόσθεσε ο κ. Ράπτης.

Η νεοσύστατη εταιρεία, που ήδη κάνει σχέδια για τα επόμενα αναπτυξιακά της βήματα, «προθερμαίνεται» για την είσοδό της στην αγορά, ενώ παράλληλα προετοιμάζεται για να πάρει την πιστοποίηση και για την παραγωγή ιατρικής μάσκας. Έχει ήδη μερικώς διαμορφώσει το λεγόμενο ‘clean room’ και από τον επόμενο μήνα θα μπει στη διαδικασία του εργαστηριακού ελέγχου για να πάρει και την πιστοποίηση medical.

«Γεγονός είναι ότι με την πανδημία του κορωνοϊού η ζήτηση για τις μάσκες προστασίας προσώπου μίας χρήσης, εκτινάχθηκε παγκόσμια. Επίσης, γεγονός είναι ότι οι περισσότερες πωλήσεις, σε ποσότητες, σε ποσοστό περίπου 90%, γίνονται από τα φαρμακεία, δηλαδή κυρίως σε πολίτες που επιθυμούν να διασφαλίσουν την προστασία τους από τον ιό.

«Εμείς στην «HellasMed» πιστεύουμε πως η μάσκα ήρθε με τον covid-19 αλλά θα παραμείνει, κάτι που θα το δούμε να συμβαίνει στους επόμενους μήνες. Πολλοί πολίτες, που συνήθισαν στη χρήση της μάσκας για κάποιες τουλάχιστον δραστηριότητές τους, θα συνεχίσουν να τη χρησιμοποιούν για να προστατευθούν και από τα «συνηθισμένα» στελέχη του ιού της γρίπης, όπως θα συνεχίζουν να εφαρμόζουν στην καθημερινότητά τους και το social distancing», κατέληξε ο κ. Ράπτης.


Ωστόσο η «HellasMed» δεν αφήνει εκτός σχεδιασμού και την μεγάλη κοινότητα των υγειονομικών, γι’ αυτό και θα επιδιώξει να λάβει την πιστοποίηση medical.

Με το σωστό σχεδιασμό, η Ελλάδα από εισαγωγέας μεταποιημένων προϊόντων, μπορεί να γίνει παραγωγός και μάλιστα με εξαγωγική δραστηριότητα.

Η «HellasMed» σε λίγες ημέρες κάνει το πρώτο κρίσιμο βήμα με την παραγωγή μασκών προστασίας προσώπου μίας χρήσης και μένει να δούμε, στο μέλλον, τι θα εντάξει κάτω από τον αυτοπροσδιορισμό… «εταιρεία παραγωγής ειδών ιατρικής χρήσης».

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.