Τελευταία Νέα:

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες Γ. Καρασμάνη σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν φορείς και πολίτες


Ο Γιώργος Καρασμάνης, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταθέτοντας αναφορές και παρεμβαίνοντας σε θέματα που αφορούν φορείς και πολίτες του Νομού μας. 

Παραθέτουμε τις σημαντικότερες αναφορές του πρώην Υπουργού προς τους αρμοδίους Υπουργούς το τελευταίο διάστημα :

  • Το υπόμνημα του Α.Σ. ΓΕΚΟΣΑ ΤΣΑΚΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ , σχετικά με την ενίσχυση των σπαραγγιών λόγω της πανδημίας του covid-19.
Επισημαίνεται ότι δικαιούχοι της συγκεκριμένης ενίσχυσης θα είναι και οι σπαραγγοπαραγωγοί οι οποίοι στις Αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης 2019 έχουν δηλώσει σπαράγγια μη παραγωγικά, τα οποία όμως είναι παραγωγικά το 2020.

Άλλωστε ο Γιώργος Καρασμάνης παρακολούθησε την εξέλιξη της παραγωγής, των εξαγωγών και των τιμών των σπαραγγιών από την αρχή μέχρι το τέλος, με δεδομένη την ευαισθησία του για το εξαγώγιμο αυτό προϊόν, για το οποίο επί Υπουργίας του ελήφθη η απόφαση της στρεμματικής ενίσχυσης που δίδεται κάθε χρόνο.
  • Την επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελοπαραγωγών Κρύας Βρύσης «ΑΙΓΕΣ» σχετικά με την ποικιλία σταφυλιών souperior της περιοχής, η οποία λόγω των πρόσφατων συνεχών βροχοπτώσεων δεν ανέβασε τα απαιτούμενα σάκχαρα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πουληθεί προκαλώντας στους παραγωγούς ολική ζημιά που αγγίζει το 100%.
  •  Την επιστολή της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ ) σχετικά με την επαναφορά των κοινωνικών κριτηρίων για την τοποθέτηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
  • Το υπόμνημα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Δενδροκαλλιεργητών Κεντροδυτικής Μακεδονίας σχετικά με το αίτημα τους για εφαρμογή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ προκειμένου ν’ αποζημιωθούν από τις υπερβολικές και άκαιρες βροχοπτώσεις που κατέστρεψαν την παραγωγή τους, αλλά και την επαναφορά του μέτρου Μ17 στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για την ισχυροποίηση του ΕΛΓΑ με 200.000.000 ευρώ λόγω κλιματικής αλλαγής που εκπονήθηκε επί Υπουργίας Καρασμάνη.
  •  Την επιστολή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, με την οποία ζητείται να συμπεριληφθούν όλοι οι παραγωγοί στα μέτρα για την ενίσχυση του κλάδου τους λόγω της πανδημίας του κορωναϊού.
  •  Την επιστολή του Αντιδημάρχου Αλμωπίας Ιωάννου Κετικίδη, σχετικά με την θεομηνία της 7ης Αυγούστου που έπληξε τον Δήμο προκαλώντας μεταξύ των άλλων ζημιών και την καταστροφή της γέφυρας που ενώνει τους οικισμούς Σαρακηνούς και Κορυφή, με αίτημα επιχορήγησης για την αποκατάστασή της.
  •  Πέρα των παραπάνω αναφορών, ο Γιώργος Καρασμάνης σε παρέμβασή του προς τον Πρόεδρο των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. του διαβίβασε επιστολή της Προέδρου της «Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλμωπίας» Πολυξένης Νάνου, ζητώντας να υλοποιηθούν όλα τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί για την κάλυψη των εξοπλιστικών αναγκών των Σχολικών Μονάδων του Δήμου με σκοπό την εύρυθμη και σωστή λειτουργία τους. Ταυτόχρονα ζήτησε να υλοποιηθεί και παρόμοιο αίτημα της Διευθύντριας Σοφίας Θεοδωρίδου για το Γυμνάσιο Σκύδρας, ο εξοπλισμός του οποίου παρουσιάζει τεράστιες ελλείψεις οι οποίες προκαλούν σοβαρές δυσλειτουργίες στην επιτέλεση του εκπαιδευτικού έργου.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο Γιώργος Καρασμάνης συνεχίζει την επικοινωνία με τους αρμοδίους Υπουργούς, για την επίλυση των ανωτέρω θεμάτων που έχει αναδείξει με τις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις στη Βουλή.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.