Τελευταία Νέα:

Γιατί τα περισσότερα οχήματα έχουν ένα μικρό βέλος δίπλα στην ένδειξη της βενζίνης;


Οι περισσότεροι οδηγοί δεν γνωρίζουν όλες τις ενδείξεις που υπάρχουν στο καντράν του ΙΧ τους, και μόλις ανάβει κάποια από αυτές «τρέχουν» στα συνεργεία, ενώ το όχημα μπορεί να μην έχει κάποιο πρόβλημα.

Ακόμα και τα σύμβολα που έχει πάνω το ταμπλό των οχημάτων δεν είναι γνωστά σε όλους τους οδηγούς, ενώ θα έπρεπε καθώς τα σύμβολα αυτά είναι απαραίτητα για να περάσει κανείς τις εξετάσεις για δίπλωμα αυτοκινήτου.

Πολλοί δεν γνωρίζουν καν ποιο είναι το σύμβολο της μηχανής, της θερμοκρασίας του κινητήρα ή της ένδειξης για τα λάδια του οχήματος. Το μόνο που ενδιαφέρει μερικούς οδηγούς είναι να λειτουργούν τα φώτα του οχήματος και να γνωρίζουν πότε θα πρέπει να βάλουν βενζίνη για να μην μείνουν στο δρόμο.

Όμως και πάλι οι περισσότεροι δεν έχουν παρατηρήσει ότι η ένδειξη για τη βενζίνη δεν μας δείχνει μόνο πότε χρειάζεται το όχημά μας καύσιμο, αλλά και κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Δίπλα στο σηματάκι με την αντλία βενζίνης, υπάρχουν δύο γράμματα και ένα μικρό βέλος. Τα γράμματα είναι το «F» και το «E», που μεταφράζονται σε «full» και «empty».

Σε τι χρησιμεύει όμως το βελάκι

Το βελάκι αυτό λειτουργεί δείχνει δεξιά ή αριστερά. Σε όποια κατεύθυνση δείχνει το τριγωνάκι είναι και το πορτάκι της βενζίνης στο όχημα. Εάν δείχνει προς τα αριστερά, η δεξαμενή βρίσκεται στην αριστερή πλευρά. Αυτό χρησιμεύει ιδιαίτερα όταν οδηγάμε το αυτοκίνητο κάποιου φίλου, συγγενή ή κάποιο νοικιασμένο αυτοκίνητο, στο οποίο δεν γνωρίζουμε που είναι η δεξαμενή της βενζίνης.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.