Τελευταία Νέα:

Η επίσημη τοποθέτηση του Συλλόγου για την εκδήλωση στο Γαρέφι Αλμωπίας


Την Κυριακή 16 Αυγούστου 2020, στις 11πμ, η Τοπική Κοινότητα Γαρεφίου Αλμωπίας και ο Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης Αλμωπίας, έκαναν τρισάγιο στο ηρώων της κεντρικής πλατείας του Άνω Γαρεφίου με αφορμή την επέτειο θανάτου του Καπετάν Γαρέφη, και υπέρ αναπαύσεων των ψυχών όλων των γηγενών Μακεδονομάχων. 
Λόγω των περιοριστικών μέτρων του Κορωναϊού, το τρισάγιο είχε προγραμματιστεί να γίνει στο βουνό στο σημείο της μάχης με τους κομιτατζήδες και του τραυματισμού του Καπετάν Γαρέφη αλλά και για να εγκαινιάσουμε το απέριττο μνημείο που με εξαιρετική ευαισθησία και προσωπική εργασία κατασκεύασε ο Ιωάννης Γκιώσης με τους γιούς του. 

Οι βροχοπτώσεις εμπόδισαν την μετάβαση στο βουνό και την τελευταία στιγμή αποφασίσθηκε το τρισάγιο να γίνει στο ηρώων του χωριού. Για τον λόγο αυτόν δεν ήταν δυνατό να σταλούν προσκλήσεις ή ακόμα και να ειδοποιηθεί κάποιος τηλεφωνικά. Στο τρισάγιο συμμετείχαν, εκτός του Παπα Μάρκου και των ψαλτών, τέσσερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου μας, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γαρεφίου Πέτρος Νικολάου και όσοι το άκουσαν στην εκκλησία και βρέθηκαν, εκείνη την ώρα, στον χώρο των μνημείων στο κέντρο του χωριού. 

Μετά την προδοσία της συμφωνίας των Πρεσπών, που η προηγούμενη κυβέρνηση υπέγραψε και η σημερινή φανατικά εφαρμόζει, είναι μεγαλύτερη η ανάγκη διατήρησης της μνήμης όσων αγωνίσθηκαν και έχυσαν το αίμα τους για την Ελληνικότητα των Μακεδόνων. 


Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ο Πρόεδρος Δημήτριος Γιουματζίδης
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.