Τελευταία Νέα:

Ε. Προκοπίδης : "η αγορά και η λειτουργία της πόλης Αριδαίας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα"Συνεδρίασε την Παρασκευή 7/8/2020 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλμωπίας.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης, το μέλος της Επιτροπής Ευάγγελος Προκοπίδης, έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης, σειρά θεμάτων, που άπτονται της λειτουργίας της Επιτροπής.
Το κυρίαρχο ζήτημα που τέθηκε, αφορά την εναπόθεση στις κοίτες των ποταμών, κάθε είδους στερεών αποβλήτων, που αφ΄ ενός μεν μολύνουν το περιβάλλον και δημιουργούν άσκημη εικόνα και αφ΄ ετέρου δημιουργούν προβλήματα στη ροή των νερών των ποταμών. 

Με την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου, όλα αυτά τα υλικά θα πρέπει να ανακυκλώνονται, μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία.

Μια σημαντική παρέμβαση, αποτελεί το νέο σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων που εξαγγέλθηκε και τέθηκε σε διαβούλευση και στο οποίο ο Δήμος θα πρέπει να προβεί σ΄ όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για την ένταξή του στο πρόγραμμα.

Για το θέμα των πεζοδρομήσεων, όπως αυτές πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της μερικής επικαιροποίησης του Ρυμοτομικού Σχεδίου Αριδαίας, τόνισε ότι η αγορά και η λειτουργία της πόλης έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. 
Θα πρέπει να σκεφθούμε «έξυπνες» παρεμβάσεις και πεζοδρομήσεις, κυρίως καθέτων των δύο οδικών αξόνων της πόλης, όπως αυτές που υλοποιήθηκαν επί δημαρχίας του αείμνηστου Γιάννη Αγιάνογλου.
 Παρεμβάσεις που έδωσαν μια άλλη εικόνα στην πόλη και βοήθησαν στην οικονομική της ανάπτυξη.
Επίσης, αναφέρθηκε στην κακή κατάσταση του οδικού δικτύου του δήμου και κυρίως της πόλης της Αριδαίας, όπου η κατάσταση είναι τραγική και απαιτούνται σημαντικές παρεμβάσεις.
Τέλος, για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.