Τελευταία Νέα:

Μαγιορκίνης: Xρήση μάσκας στις ηλικίες μεταξύ 10 – 19 και Ίσως δούμε αύξηση των μέτρων


Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού δεν λέει να μειωθεί και η ανησυχία όλων και ιδιαίτερα των ειδικών είναι διάχυτη. Μάλιστα σε λίγες ημέρες πρόκειται να ανοίξουν τα σχολεία με τον προβληματισμό να μεγαλώνει.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μιλώντας στον ΣΚΑΙ αναφέρθηκε για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να ανοίξουν τα σχολεία.

Υπογράμμισε πως θα πρέπει να δουν πολύ προσεκτικά τον τρόπο που μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία εν μέσω 2ου κύματος ενώ επεσήμανε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργήσουν με πλήρη κανονικότητα και μίλησε για πιθανότητα μοντέλου Μαΐου με μάσκες το οποίο θα εισηγηθεί με βάση το τι έγινε στο Ισραήλ και άλλες χώρες. Όπως εξήγησε αυτό σημαίνει ότι σε πρώτη φάση θα υπάρχει εκ περιτροπής διδασκαλία (να σπάσει η πυκνότητα της τάξης), θα πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας στις ηλικίες μεταξύ 10 – 19 και όταν τα νούμερα του 2ου κύματος αρχίζουν και πέφτουν τότε σταδιακά να επανέλθουμε σε μια πλήρη κανονικότητα.


Όπως ο ίδιος ανέφερε ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει πάνω από 200 τις τελευταίες 3-4 ημέρες ενώ υπάρχει μια 17χρονη διασωληνωμένη στο ΑΧΕΠΑ το οποίο όπως εξηγεί ο ίδιος είναι αναμενόμενο όσο μεγαλώνει η διασπορά στην Ελλάδα στις νέες ηλικίες ενώ ανησυχία προκαλούν και τα ορφνά κρούσματα στα μεγάλα αστικά κέντρα που δημιουργούν το μεγάλο πρόβλημα.

Παράλληλα, ο καθηγητής δήλωσε πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και ανεβούν οι διασωληνωμένοι και τα κρούσματα δεν σταθεροποιούνται κάτω από 200 τότε είναι πολύ πιθανό να δούμε αύξηση των μέτρων και στα αστικά μέτρα ενώ σχετικά με τα νέα μέτρα σημείωσε πως είναι προς την σωστή κατεύθυνση αν και για την ώρα δεν μπορεί να εκτιμηθεί αν θα είναι επαρκείς ενώ θα πρέπει να φανεί μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων τις επόμενες 10 ημέρες.

Προφυλάξεις για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν ΄

Σύμφωνα με τον ίδιο, όσοι έχουν εκτεθεί σε μεγάλες κοινωνικές εκδηλώσεις (bar, club κλπ) θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και αν έχουν στο περιβάλλον τους άτομο που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να αποφύγουν την επαφή μαζί του και ίσως θα ήταν χρήσιμο να κάνουν και ένα τεστ ενώ στο χώρο εργασίας θα πρέπει να φοράνε μάσκα.



-------------------------
To Almopia24.gr
θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.