Τελευταία Νέα:

Έτσι πιάστηκαν στην φάκα οι 4 ΜΚΟ από ΕΥΠ και ΕΛΑΣ – Θα δικαστούν ακόμα και για κατασκοπεία!


Πολυδαίδαλο κύκλωμα προώθησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Λέσβο, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Μυτιλήνης, σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, και την ΕΥΠ.
Σχηματίστηκε δικογραφία ακόμα και για κατασκοπεία σε βάρος της χώρας μας, σε 33 μέλη 4 ΜΚΟ με έδρα χώρες του Εξωτερικού.

Η μεγάλη έρευνα ξεκίνησε έπειτα από την πύρινη καταστροφή στο ΚΥΤ της Μόριας, όταν Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ ξεκίνησαν εξειδικευμένες έρευνες για τους υπαίτιους, με αποτέλεσμα να ανακαλύψουν τον ύποπτο ρόλο 4 ΜΚΟ, όπως είχε αποκαλύψει λίγες ημέρες μετά την φωτιά στο Κέντρο Υποδοχής της Μόριας το newsit.gr.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις τι]ης ΕΛ.ΑΣ, η Ασφάλεια Μυτιλήνης σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν 33 μέλη των συγκεκριμένων ΜΚΟ, τα οποία είχαν δημιουργήσει κλειστές ομάδες στο διαδίκτυο, με συγκεκριμένες εφαρμογές, ώστε να παρέχουν άμεσα σημαντικές πληροφορίες σε πρόσφυγες και μετανάστες που ήταν συγκεντρωμένοι στα Τουρκικά παράλια, και περίμεναν να περάσουν στα Ελληνικά νησιά και κυρίως στην Λέσβο.

Από τον περασμένο Ιούνιο οι 4 ΜΚΟ είχαν δημιουργήσει το κατάλληλο …διαδικτυακό “έδαφος” ώστε να παρέχουν ενημέρωση και σημαντικές πληροφορίες και κυρίως καθοδήγηση στους συγκεντρωμένους πρόσφυγες και μετανάστες στα Τουρκικά παράλια, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να περάσουν στην Μυτιλήνη.

Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ και της Ασφάλειας Μυτιλήνης, τα μέλη των συγκεκριμένων ΜΚΟ σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, παρείχαν μέσω συγκεκριμένων διαδικτυακών εφαρμογών, σημαντικές πληροφορίες στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και συγκεκριμένα: τις συντεταγμένες κατεύθυνσης και ροών σε πραγματικό χρόνο ώστε να υπάρχει υποδοχή όταν πλέον το φουσκωτό θα έχει φτάσει στην Λέσβο.

– Παρείχαν πληροφορίες για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες αλλά και οδηγίες πλεύσης για ασφαλή θαλάσσια διέλευση, στίγμα του τελικού προορισμού σε συγκεκριμένες παραλίες και περιοχές του νησιού και τέλος συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν όταν πια βρεθούν στο ΚΥΤ της Μόριας.

Όπως προαναφέραμε σε βάρος των 33 μελών των 4 ΜΚΟ έχουν σχηματισθεί δικογραφίες για παράνομη είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα αλλά και οι κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες περί κατασκοπείας σε βάρος της χώρας μας. Μάλιστα είναι δυνατόν και ανάλογα με την εξέλιξη της υπόθεσης να εκδοθούν σε βάρος τους, διεθνή εντάλματα συλλήψεις


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.