Τελευταία Νέα:

Δείτε την "ντροπιαστική" υπεύθυνη δήλωση μαθητών που ανέδειξε η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί»


Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με την υπεύθυνη δήλωση που καλούνταν να συμπληρώσουν οι γονείς που επιθυμούν να λαμβάνει το παιδί τους πρωινό κολατσιό στο σχολείο, λόγω οικονομικής δυσχέρειας, ζήτησε την απόσυρση και διόρθωση του κειμένου η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Ακριτίδου.
Το ευαίσθητο αυτό ζήτημα ανέδειξε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου, χαρακτηρίζοντας το έγγραφο «ντροπιαστικό» στιγματίζοντας παιδιά και οικογένειες.

Η υπεύθυνη δήλωση, την οποία ζητά ο Δήμος Θεσσαλονίκης να συμπληρώσουν οι γονείς που επιθυμούν να λαμβάνει το παιδί τους πρωινό κολατσιό στο σχολείο, λόγω οικονομικής δυσχέρειας είναι ντροπιαστική.
Διαχωρίζει και στιγματίζει παιδιά και την οικογένειά τους, αντί να βοηθήσει επί της ουσίας στην επίλυση του προβλήματος.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αντί να διεκδικήσει σχολικά γεύματα προκειμένου να απευθυνθεί στο σύνολο των μαθητών, συμβάλλοντας στην μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες, ζητώντας από τους γονείς να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση αδυναμίας να ταΐσουν τα παιδιά τους!
Καλούμε τον Δήμο να αποσύρει τις συγκεκριμένες, απαράδεκτες, υπεύθυνες δηλώσεις που θίγουν την αξιοπρέπεια των γονιών και όλων μας!
Πρόκειται για μια διαδικασία λεπτή, που απαιτεί διακριτικότητα και ενσυναίσθηση.



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.