Τελευταία Νέα:

Κορωνοϊός: Το πολυσυζητημένο πείραμα της Σουηδίας


Μόλις 13 ασθενείς της Covid-19 νοσηλεύονται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Σουηδίας, δηλαδή ποσοστό 1,3 ατόμων ανά εκατομμύριο πληθυσμού και μόνον ένας θάνατος καταγράφεται ημερησίως από τον κοροναϊό.

Αυτά είναι τα στοιχεία από την πορεία της πανδημίας τους κοροναϊού αυτή τη στιγμή στη Σουηδία η οποία ακολούθησε τη δική της, αμφιλεγόμενη στρατηγική αποφεύγοντας το lockdown στην αρχή της πανδημίας του κοροναϊού με στόχο να επιτρέψει μια σταδιακή εξάπλωσή στον πληθυσμό για να αποκτήσει «ανοσία της αγέλης». 
Με τη στρατηγική αυτή το ποσοστό μολύνσεων αυξήθηκε πολύ περισσότερο σε σύγκριση με άλλες χώρες που επέβαλαν καραντίνα, αλλά οι σουηδικές Αρχές επέμεναν ότι θα είναι πιο βιώσιμη μακροπρόθεσμα. 
Έτσι ενθάρρυναν τους πολίτες να τηρούν μέτρα σχολαστικής υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης κρατώντας παράλληλα ανοικτά τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καταστήματα.

Το αποτέλεσμα ήταν η Σουηδία να μετρά μέχρι τώρα 5.843 θύματα -πληρώνοντας τον έκτο υψηλότερο απολογισμό στην Ευρώπη – πίσω από το Βέλγιο, την Ανδόρα, την Ισπανία, τη Βρετανία και την Ιταλία.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.