Τελευταία Νέα:

Παγκόσμια έρευνα: Πόσοι άνθρωποι σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού


Περίπου το 74% ή ένας στους 4 ενήλικες σε όλο τον κόσμο δηλώνουν πρόθυμοι να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, αν διατεθεί εμβόλιο, ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό για να αντιμετωπιστεί ο ιός που μεταδίδεται ταχύτατα.

Η έρευνα που διεξήχθη από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και την εταιρεία ερευνών Ipsos, πραγματοποιήθηκε σε περίπου 20.000 ενήλικες σε 27 χώρες το διάστημα 24 Ιουλίου – 7 Αυγούστου.

Η πιο ενθουσιώδης χώρα για το εμβόλιο ήταν η Κίνα, όπου το 97% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα το κάνει. Στον αντίποδα η Ρωσία, με θετικές απαντήσεις από το 54% των ερωτηθέντων.

Απασχολεί ωστόσο τους ειδικούς το γεγονός ότι σχεδόν το 1/4 των ερωτηθέντων παγκοσμίως απάντησε ότι δεν σκοπεύει να κάνει το εμβόλιο και, όπως αναφέρει ειδικός από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, αυτό αρκεί για να θέσει σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα της διάθεσης του εμβολίου.

Αλλα ενδιαφέροντα σημεία της έρευνας:

-Στις ΗΠΑ, τη χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων, το 67% απάντησε ότι θα κάνει εμβόλιο.

-Λιγότεροι από τους μισούς (41%) περιμένουν ότι θα είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο εντός της χρονιάς. Η Κίνα ήταν η πιο αισιόδοξη για τη διαθεσιμότητα του εμβολίου εντός του 2020. Πιο επιφυλακτικός ο κόσμος σε Πολωνία και Ιαπωνία.

-Μόνο το 34% των Αμερικανών περιμένουν ότι θα είναι έτοιμο ένα εμβόλιο φέτος.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, αυτή τη στιγμή σε κλινικές δοκιμές είναι 30 δυνητικά εμβόλια.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.