Τελευταία Νέα:

Χαμός με τις μάσκες που μοίρασαν στα σχολεία - Φωτογραφίες για γέλια



Για μπέρδεμα μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης του υφάσματος έκανε λόγο η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας
Απάντηση στο ζήτημα με το υπερβολικά μεγάλο μέγεθος των μασκών για τον κορονοϊό που διανεμήθηκαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς έδωσε το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε την Δευτέρα για μάσκες που διανεμήθηκαν σε κάποιες σχολικές μονάδες της επικράτειας, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επεσήμανε πως έγινε μπέρδεμα με τις διαστάσεις των μασκών.



Μερικές από τις εικόνες με τις μάσκες που κατέκλυσαν το Διαδίκτυο

Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα το θέμα με τις μάσκες σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του νέου εκπροσώπου Τύπου, Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος μίλησε για «μάσκες-κουκούλες».

Η τοποθέτηση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας «Στο πλαίσιο της διαδικασίας επανέναρξης της σχολικής χρονιάς και της ασφαλούς ένταξης των μαθητών στη σχολική κοινότητα, οι αρμόδιες Επιτροπές που δίνουν καθημερινά την επιστημονική στήριξη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μεταξύ άλλων, συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές.

Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών. Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επαναδιατύπωσε ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος».

Κάποιοι παρουσιάζουν και σχολιάζουν τις μάσκες ποικιλοτρόπως:
«Μάσκες για κυκλωπάκια», «μάσκες αερόστατο», «μάσκες -σακούλες για σούπερ μάρκετ», «μάσκες μπούργκα», «μάσκες για ληστείες», «μάσκες για ιπποπόταμους», «μάσκες για τέντες» ….















Protagon.gr

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.