Τελευταία Νέα:

Πως αντιδράσανε οι αρνητές μάσκας στα σχολεία – Πού σημειώθηκαν… παρατράγουδα


Την ώρα που όλοι οι λοιμωξιολόγοι μιλούν για την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας στα σχολεία, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες για περαιτέρω διασπορά του ιού, υπάρχουν γονείς οι οποίοι αντί να μιλήσουν στα παιδιά τους για τη νέα πραγματικότητα στα σχολεία εξαιτίας της πανδημίας, τα προτρέπουν να μην τη χρησιμοποιούν.

«Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η μάσκα είναι η ασφάλεια των παιδιών των οικογενειών τους και των γύρω τους. Οποιοσδήποτε ανάβει γονέας την ευθύνη να στείλει το παιδί του χωρίς μάσκα είναι έγκλημα», ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη χτυπώντας για μία ακόμη φορά καμπανάκι για τους αρνητές μάσκας.

Αναφερόμενη στους αρνητές μάσκας, η κ. Παγώνη (ΣΚΑΪ) είπε πως οι προσωπικές απόψεις αν και σεβαστές δεν έχουν καμία σχέση με την επιστήμη.

«Ζούμε σε συνθήκες πρωτόγνωρες, ενοχλητικές, ιδιαίτερες. Καταλαβαίνω τους προβληματισμούς των γονέων αλλά προτάσσεται πάντα η ασφάλεια. Το να αμφισβητούμε τους ειδικούς δεν μας έχει βοηθήσει, ούτε η συνωμοσιολογία», τόνισε η ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου μιλώντας στο MEGA.


«Τα παιδιά προσαρμόζονται εξαιρετικά, αρκεί να τους εξηγήσεις και να καταλάβουν γιατί φορούν μάσκα. Η μάσκα δεν είναι ευχάριστη σε κανέναν. Όμως είναι αναγκαία. Το ίδιο και για τα παιδιά μας.Η χρήση της μάσκας θεωρείται αναγκαιότητα. Πρέπει ο ίδιος ο γονιός να έχει πειστεί, να εξηγήσει στο παιδί του ποιος είναι ο τρόπος να φοράει τη μάσκα, και τα παιδιά δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. Φυσικά δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι ένα παιδί 5-6-7 ετών θα φοράει συνέχεια τη μάσκα, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα», συνέχισε η ίδια.
Γονέας… κατσάδιασε το παιδί του

Το ότι κάποιος γονέας θα εναντιωνόταν με φανατισμό εναντίον της χρήσης μάσκας στα σχολεία φτάνοντας στο σημείο να… κατσαδιάσει το παιδί του, ξεπερνά κάθε λογική.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό συνέβη σε λύκειο του Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα, ενώ ο μαθητής επιθυμούσε να φορέσει τη μάσκα του προκειμένου να πάει στο σχολείο, η μητέρα του δεν τον άφησε και του έβαλε τις φωνές.

Συγκεκριμένα η μητέρα, υποστήριζε ότι με τη μάσκα θα δημιουργηθούν προβλήματα στην υγεία του και του ζήτησε να την πετάξει, ενώ αμέσως μετά μπήκε στο σχολείο για να ζητήσει εξηγήσεις από τον διευθυντή για το θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

«Εγώ αυτό το μπ@@ δεν το θέλω!», είπε η μητέρα και πέταξε την μάσκα στο έδαφος.
Το… τερμάτισαν στο Ηράκλειο

Μια μικρή ομάδα γονέων στο Ηράκλειο Κρήτης έφτασε τη διαμαρτυρία σε άλλο επίπεδο.

Αφού αρχικά δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να μπουν στις σχολικές αίθουσες λόγω του υποχρεωτικού μέτρου της χρήσης μάσκας πήγαν στο δημοτικό των Γουρνών χωρίς τα παιδιά κρατώντας ιατρικές μάσκες στις οποίες είχαν γράψει διάφορα μηνύματα διαμαρτυρίας.

«Φίμουτρο Ελεύθερου Λόγου», «Ν. 4682/20 Παιδομάζωμα Ετοιμαστείτε» είναι κάποια από τα μηνύματα που αναγράφονται στις μάσκες.
Παρατράγουδα σε Πάτρα, Κρήτη και Θεσσαλονίκη

Τα… παρατράγουδα που τους αρνητές μάσκας ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, με κάποιους γονείς να έχουν φέρει τα παιδιά τους για την πρώτη ημέρα στο σχολείο χωρίς να φορούν προστατευτική μάσκα.

Όπως ήταν φυσικό και βάσει των οδηγιών από το υπουργείο Παιδείας, δεν επετράπη στα παιδιά να εισέλθουν στο σχολείο, ενημερώθηκαν οι γονείς τους για την υποχρεωτικότητα της χρήσης της μάσκας και εν συνεχεία αποχώρησαν.

Κάποιοι γονείς οι οποίοι ίσως να μην έχουν πειστεί καν για την ύπαρξη του κοροναϊού, έφτασαν στο σημείο να αναφέρουν ότι προτιμούν να μην πάνε τα παιδιά τους σχολείο για ένα χρόνο, προκειμένου να μην φορέσουν μάσκες.

Αρνητές μάσκας – ευτυχώς ελάχιστοι – εμφανίστηκαν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη.

Στο 55ο δημοτικό σχολείο Πάτρας βρέθηκε η κάμερα του Κοινωνία Ώρα MEGA, με τους μικρούς μαθητές να έχουν αρχίσει να εισέρχονται στο χώρο για το πρώτο κουδούνι. Ωστόσο, δεν φορούν όλοι μάσκα.

Μεταξύ αυτών, τα παιδιά του κυρίου Αλέξανδρου, ο οποίος μίλησε αναφορικά με την απόφασή του να μην φορέσουν τα παιδιά του μάσκα, εξαιτίας της οποίας τα παιδιά δεν έγιναν δεκτά εντός του σχολείου.

«Φυσικά και δεν θέλω να βάλουν τα παιδιά μου μάσκα. Μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θανάτους η μάσκα, όπως έγινε στην Κίνα. Αποφάσισε η ανέτοιμη και ανέντιμη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να μην αφήσει τα παιδιά να αγιαστούν. Δικαίωμά του μέχρι να λήξει η θητεία του», σημείωσε ο κ. Αγγελής.


«Θα συνεχίσω να φέρνω τα παιδιά στο σχολείο και να μην τα δέχεται το σχολείο με βάση την υπουργική απόφαση», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Μας έχουν πει ψέματα, αναιρούν τα ψέματα. Μας λένε ότι πλέον η μάσκα κάνει καλό. Δεν δίνεται βήμα στους επιστήμονες που λένε ότι η μάσκα δεν κάνει καλό. η άποψη ενός γονέα είναι ελάχιστη μπροστά στην άποψη ειδικών», κατέληξε.

Στη Θεσσαλονίκη ακόμα ένας πατέρας αρνήθηκε να φορέσουν μάσκα τα παιδιά του υποστηρίζοντας πως «είμαστε η μοναδική χώρα που γίνεται αυτό, 9 χρονών παιδάκια να τα υποχρεώσουμε να φορέσουν μάσκα».

Μιλώντας μάλιστα στον ΣΚΑΙ, ο πατέρας των παιδιών τόνισε πως αρκετοί γονείς πήγαν τα παιδιά τους σχολείο χωρίς μάσκα και σε μία προσπάθεια να επιχειρηματολογήσει γι αυτή την απόφαση δήλωσε πως «αυτοί που λένε να φορούν τα παιδιά μάσκα πριν λίγο καιρό έλεγαν άλλα».

«Επιδημία ή πανδημία; Για πανδημία έπρεπε να σωριαζόμαστε κάτω. Πανδημία όταν λες αυτό εννοείς. Τα παιδιά το πολύ πολύ να μην πάνε έναν χρόνο σχολείο» επέμεινε και υποστήριξε πως «σε έναν χρόνο θα δούμε τα άλλα παιδάκια τι συμπτώματα θα έχουν που φορούν μάσκα».
Ζαχαράκη για μάσκες: Τα παιδιά θα προσαρμοστούν

«Τα παιδιά θα προσαρμοστούν, αλλά εμείς οι μεγάλοι είμαστε εδώ για να τα στηρίξουμε», δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη.

Απαντώντας στους αρνητές της μάσκας, τόνισε ότι η σύσταση για μάσκα είναι «επιμορφωτική», τονίζοντας πως πρόκειται για «μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο κόσμος για να διχαστούμε και σε αυτό».

Τέλος, απαντώντας σε δηλώσεις πολύτεκνης μητέρας που στον «αέρα» της εκπομπής ξεκαθάρισε πως είναι κατά της μάσκας τόσο για τα παιδιά της, όσο και για τον εαυτό της, η Σοφία Ζαχαράκη, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα μπει σε αντιπαράθεση» ως μη ειδικός, είπε πως «ακούμε τους επιστήμονες που τόσο καιρό μας καθοδήγησαν όλο τον καιρό και βγήκαμε όρθιοι από αυτήν την κρίση» και διαβεβαίωσε πως «είμαστε εδώ να εφαρμόσουμε ότι χρειάζεται σε πείσμα του παραλογισμού».

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.