Τελευταία Νέα:

Λουκέτο σε πέντε σχολεία – Κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς




Λίγες ώρες μετά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, πέντε σχολεία αναγκάστηκαν να κλείσουν, λόγω κρουσμάτων κοροναϊού σε εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές ενώ σε ένα σχολείο επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας ενός τμήματος.


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία κλειστά θα παραμείνουν πέντε σχολεία:
το 2ο ΓΕΛ Καισαριανής έως τις 27/9,
το 2ο Δημοτικό Βουτών Ηρακλείου Κρήτης εως τις 27/9,
το Δημοτικό σχολείο ειδικής αγωγής στην Καλλιθέα Λήμνου, εως τις 18/9,
το Νηπιαγωγείο ειδικής αγωγής στην Καλλιθέα Λήμνου, εως τις 18/9 και
το 7ο Δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας, έως τις 18/9

Επιπλέον στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας, επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας του τμήματος Β5, εως τις 27/9 μετά τον εντοπισμό κρούσματος κοροναϊού, σε μαθητή.

Δείτε τη σχετική λίστα
Συναγερμός στην Καισαριανή



Κρούσματα κοροναϊού καταγράφηκαν στο 2ο Γενικό Λύκειο στην Καισαριανή, σημαίνοντας συναγερμό σε καθηγητές και μαθητές.

Θετικοί στον ιό είναι η διευθύντρια του σχολείου και ένας καθηγητής. Φαίνεται πως ήδη από τον αγιασμό την Δευτέρα ήταν γνωστό ότι υπάρχει κρούσμα, ωστόσο με την επιβεβαίωση και του δεύτερου πάρθηκε η απόφαση.
Η σχετική ΚΥΑ

Το Λύκειο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με κοινή Υπουργική Απόφαση (Παιδείας-Υγείας). Η ΚΥΑ προβλέπει την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας, για το χρονικό διάστημα από 15.9.2020 έως και 27.9.2020, των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών των εξής σχολικών μονάδων:

Α) του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης και

Β) του 2ου Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Καισαριανής της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αττικής της Περιφέρειας Αττικής,

για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 15.9.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κοροναϊού, ως εξής:

α) των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών, οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία,

β) της λειτουργίας των βιβλιοθηκών, των αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, των αναγνωστηρίων, των εστιατορίων και κυλικείων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει κάθε χώρου συνάθροισης κοινού στις ανωτέρω δομές και

γ) των τελετών, ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. Από την ως άνω προσωρινή απαγόρευση εξαιρούνται οι διοικητικές λειτουργίες και υπηρεσίες.
Κλειστό σχολείο και στην Κρήτη



Νωρίτερα από το 2ο Δημοτικό σχολείο Βουτών στο Ηράκλειο της Κρήτης, ανακοινώθηκε πως το σχολείο θα παραμείνει κλειστό καθώς βρέθηκε θετικός εκπαιδευτικός. Όπως αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση : «Μετά από επικοινωνία της υπεύθυνης COVID-19 του Σχολείου μας με τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, για το περιστατικό του κρούσματος εκπ/κού που παρουσιάστηκε στο Σχολείο μας, εκδόθηκε σχετική απόφαση με την οποία συστήνεται το προσωπικό του Σχολείου, για καθαρά προληπτικούς λόγους, να απέχει από την εργασία του στο Σχολείο.

Κατόπιν της εισήγησης αυτής o Διευθυντής Εκπ/σης Ηρακλείου κ.Εμμανουήλ Μπελαδάκης ενημέρωσε το Υ.ΠΑΙ.Θ. το οποίο αναστέλλει την λειτουργία του Σχολείου μας μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, λόγω της απουσίας του προσωπικού του».
Κεραμέως : Θα έχουμε κρούσματα σε σχολεία

Η ύπαρξη κρουσμάτων στα σχολεία, δεν είναι κάτι που προκαλεί έκπληξη στο υπουργείο Παιδείας, αντίθετα ήταν κάτι αναναμενόμενο.

Η ίδια η υπουργός είχε ξεκαθαρίσει ότι θα υπάρξουν κρούσματα στα σχολεία. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουν τα παιδιά, όπως και όλοι μας, υπό τα νέα δεδομένα», είχε πει η Νίκη Κεραμέως,

Πρόσθεσε εξάλλου πως παρά την αγωνία που έχουν όλοι, σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων, πρέπει να «ακολουθούμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων και θυμίζω ότι η χώρα μας βρίσκεται σε καλύτερη θέση από άλλες χώρες. Έχουμε υποχρέωση να επιστρέψουμε τα παιδιά στον φυσικό τους χώρο και ο φυσικός του χώρος είναι το σχολείο».
«Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία η κατάσταση στα σχολεία»

Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, την κατάσταση στα σχολεία. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Νάσος Ηλιόπουλος, χαρακτήρισε εκ νέου «τραγελαφική» την κατάσταση με τις μάσκες που διανεμήθηκαν στα σχολεία, προσθέτοντας ότι εδώ και δυο μέρες η κοινωνία παρακολουθεί ένα μπαλάκι ευθυνών από την κυβέρνηση»,

Ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε πως «υπήρχε χρόνος για να γίνει το βασικό, δηλαδή καλύτερη και πιο αραιή κατανομή των μαθητών ανά τάξη» και πως «ήμασταν η μόνη χώρα στην Ευρώπη που άνοιξε τα σχολεία με περισσότερους μαθητές ανά τάξη». «Εφόσον δεν μπορούσαν να βρεθούν περισσότεροι χώροι για να κατανεμηθούν οι μαθητές, θα έπρεπε να επιλεγεί η λύση πρωί-απόγευμα», είπε.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.