Τελευταία Νέα:

Έσπασε το ρεκόρ του ΣΥΡΙΖΑ σε μετακλητούς η Νέα Δημοκρατία


Γράφημα στο οποίο αποτυπώνεται η “εκτόξευση” του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων τα τελευταία 7 χρόνια δημοσιεύουν ο γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Προστασίας, Παντελής Καρκατσούλης και η γραμματέας του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης του Κινήματος Αλλαγής, Έφη Στεφοπούλου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύουν, το 2013, όταν και άρχισαν να καταγράφονται τα συγκεκριμένα στοιχεία, ο αριθμός των μετακλητών κυμαίνονταν περί τα 1800 άτομα. Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να διόγκωσε κατά 1000 άτομα των αριθμό έπειτα από 4,5 χρόνια διακυβέρνησης. Πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΙΝΑΛ όμως, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, φέρεται να έσπασε κάθε ρεκόρ και να ξεπέρασε σε μόλις ένα χρόνο τον αριθμό μετακλητών του ΣΥΡΙΖΑ, φτάνοντας τους 2892 τον Αύγουστο του 2020.




Όπως σημειώνουν τα δύο στελέχη του ΚΙΝΑΛ: «Οι μετακλητοί δεν είναι απλά ένα πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος. Το πρόβλημα το οποίο δημιουργούν στη δημόσια διοίκηση είναι πολύ μεγαλύτερο και αφορά κυρίως το γεγονός ότι διαταράσσουν την διοικητική ιεραρχία, δημιουργούν μια ζώνη «προστασίας» γύρω από τον υπουργό, με αποτέλεσμα άξια στελέχη, δημόσιοι λειτουργοί με γνώση και εμπειρία να παραμερίζονται και να απαξιώνονται.

Ο νόμος, άλλωστε, μέχρι που έγινε κυβέρνηση η ΝΔ όριζε σαφώς ότι οι μετακλητοί δεν επιτρέπεται να εμπλέκονται σε διοικητικά καθήκοντα και ο ρόλος τους είναι να επικουρούν τον πολιτικό που τους προσέλαβε. Η ΝΔ, όμως, προχώρησε και σε μια πρωτόγνωρη ποιοτική αναβάθμιση των μετακλητών. Με σειρά διάσπαρτων διατάξεων έδωσε δημόσια εξουσία σε μετακλητούς».

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.