Τελευταία Νέα:

Μήνυμα της Θεοδώρας Τζάκρη για την έκρηξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Πέλλα


Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες

 Μετά την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Νομό μας και επειδή τούτες οι ώρες είναι ώρες ευθύνης και όχι κομματικής αντιπαράθεσης,
θέλω να τονίσω τα εξής: Ο Νομός μας, εμείς όλοι μας, έχουμε χρέος να βγούμε από αυτή τη δοκιμασία ενωμένοι και υγιείς, γιατί το υπέρτατο αγαθό είναι η ανθρώπινη ζωή. Αυτές τις ώρες έχουμε μια και μόνη επιλογή: να τηρήσουμε στο μέγιστο βαθμό τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών και με υψηλό αίσθημα ευθύνης να προστατεύσουμε τους εαυτούς και τις οικογένειές μας από οποιαδήποτε επιδείνωση της κατάστασης. Προφανώς τα μέτρα που λαμβάνονται είναι δυσάρεστα και άκρως επιβλαβή για την, ήδη, κλονισμένη οικονομία του τόπου μας. Όμως τώρα πρέπει να ακούσουμε τους αρμόδιους γιατρούς και να ακολουθήσουμε την επιστήμη χωρίς καμία έκπτωση. Σας καλώ να μείνουμε ψύχραιμοι και να μην υποτιμήσουμε τον κίνδυνο, καθώς αυτή η έξαρση της πανδημίας βρίσκει τον Νομό σε αδύναμη θέση από άποψη στελέχωσης και υποδομών του συστήματος υγείας.
 Δυστυχώς όλες οι προτάσεις θωράκισης και πρόληψης που είχα καταθέσει δεν εισακούστηκαν εγκαίρως. Απαιτείται να υπάρχουν σε επάρκεια όλα τα μέσα ατομικής προστασίας του υγειονομικού προσωπικού των δομών υγείας του Νομού μας και όλος ο απαραίτητος υγειονομικός εξοπλισμός και το υγειονομικό υλικό, καθώς και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες των απαιτούμενων προσλήψεων ιατρικού προσωπικού και φυσικά να τεθούν τα δύο νοσοκομεία του νομού μας σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας. Όμως αυτό που ζούμε τώρα δεν είναι θέμα πολιτικό ή θέμα αναζήτησης ευθυνών για τη ραγδαία εξάπλωση του ιού. Είναι θέμα, πρωτίστως, υγειονομικό και πρέπει όλοι να φερθούμε με σοβαρότητα και αυτοπειθαρχία.
 Τις όποιες ευθύνες και παραλείψεις, που αναμφισβήτητα υπάρχουν, θα τις αναζητήσουμε θα τις εντοπίσουμε και θα τις αποδώσουμε αργότερα, αφού πρώτα, εμπιστευόμενοι τους γιατρούς μας, βγούμε αλώβητοι από αυτή τη σκληρή δοκιμασία. Και φυσικά πρέπει να υπάρξουν άμεσα μέτρα ενίσχυσης και των εργαζομένων και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που θα δεχτούν δεύτερο πλήγμα από την επιβολή των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού.-

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.