Τελευταία Νέα:

Δημοσκόπηση Marc: Τι απαντάει ο κόσμος για μάσκα και χειρισμούς Μητσοτάκη για ελληνοτουρκικά


Συντριπτικό είναι το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση, καθώς το κυβερνών κόμμα προηγείται με πάνω από 20 μονάδες διαφορά.

Συγκεκριμένα η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 40,1% έναντι 19,8% του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,4%, το ΚΚΕ με 5,1%, η Ελληνική Λύση με 3,0%, το ΜέΡΑ24 με 1,5% και οι Έλληνες Για Την Πατρίδα με 1,3%. Άλλο Κόμμα απάντησε το 3,2% των ερωτηθέντων, Άκυρο-Λευκό το 1,8%, Αποχή το 4,8%, ενώ το 13,0% τόνισε ότι είναι αναποφάσιστο.


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 63,6% σε θετικές ή μάλλον θετικές γνώμες και 34,4% αρνητικές ή μάλλον αρνητικές. Από την άλλη το 66,3% των ερωτηθέντων έχει αρνητική ή μάλλον αρνητική γνώμη για τον Αλέξη Τσίπρα και 31,1% θετική ή μάλλον θετική.

Οσον αφορά στις σχέσεις με την Τουρκία, οι χειρισμοί κρίνονται θετικοί από το 59,6%, ενώ αρνητική άποψη εξέφρασε το 35% των ερωτηθέντων. Το 59,3% λεει ναι στον διάλογο για να αποκλιμακωθεί η ένταση, ενώ πιο σκληρή στάση από την κυβέρνηση ζητά το 38,1%.


Στο θέμα του κορονοϊού το 44,6% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά στην προοπτική να κάνει το εμβόλιο όταν αυτό βγει στην κυκλοφορία, ενώ το 28,5% εξέφρασε επιφυλάξεις, την ώρα που το 26,9% απάντησε αρνητικά. Πάντως μόλις το 1,2% ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει ο κορονοϊός, αν και το 23,9% απάντησε πως υπάρχει μεν αλλά δεν είναι πιο επικίνδυνος από μία απλή γρίπη.

Το 66,1% των ερωτηθέντων τονίζει ότι συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί με τη χρήση μάσκας στα σχολεία με το 28,5% να είναι αντίθετο ή μάλλον αντίθετο με τη χρήση της.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.