Τελευταία Νέα:

Έρευνα Metron Analysis: Αρνούνται μάσκα και εμβόλιο για τον κορωνοϊό!




















Η χώρα μας δεν εξαιρείται από το παγκόσμιο κίνημα των αρνητών της πανδημίας κορωνοϊού, όπως αποκαλύπτει έρευνα της εταιρείας Metron Analysis την οποία δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής.
Σύμφωνα με την έρευνα, σημαντικό τμήμα του πληθυσμού, ποσοστό 17%, αντιδρά στη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους. Ανάμεσα στους νέους ηλικίας από 17 έως 34 ετών το ποσοστό φτάνει στο 28%. Από αυτούς το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που δυσανασχετούν με τη μάσκα καταγράφεται στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Αντιστοίχως στο ερώτημα αν υπήρχε ένα εγκεκριμένο και δωρεάν εμβόλιο από το κράτος για τον κορωνοϊό εσείς θα θέλετε να το κάνετε ή όχι, το 44% των ερωτηθέντων απάντησε όχι το αντίστοιχο ποσοστό σε έρευνα της γκάλοπ στις ΗΠΑ ήταν 35%.

Στη χώρα μας η συγκεκριμένη τάση αντιπροσωπεύει μία ευρεία ηλικιακή ομάδα από 17 έως 54 ετών η οποία απάντησε ότι δεν θα εμβολιαζόταν για τον κορωνοϊό σε ποσοστό που υπερβαίνει το 50%. Συνολικά υπέρ του εμβολίου απάντησε το 50% και κατά το 44%. Ενδιαφέρον έχουν τα ειδικότερα χαρακτηριστικά όσων απάντησαν ότι δεν θα έκαναν το εμβόλιο. Το 54% ανήκει στην αγροτική τάξη το 64% είναι άνεργοι το 50% γυναίκες και το 54% αυτοπροσδιορίζονται ως συντηρητική δεξιά. Από την αριστερά μέχρι την κεντροδεξιά υπερισχύει το ναι στο εμβόλιο.

Αυτό το κομμάτι της κοινωνίας μπορεί να είναι μειοψηφικό αλλά δεν είναι αδιάφορο καθώς εφάπτεται με το 13% των πολιτών που απαντούν ότι δεν θέλουν καμία συζήτηση με την Τουρκία προκειμένου να διευθετηθούν οι διαφορές των δύο χωρών. Από τη διασταύρωση των στοιχείων προκύπτει ότι όσοι ανήκουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα και όσοι δηλώνουν Τούρκοφάγοι ταυτίζονται σε ποσοστό 55,2%.

-----------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.