Τελευταία Νέα:

Χ. Χατζηγιαννίδης: Κάποιους τους διακατέχει η γνωστή κωμικότητα και δεν διασταυρώνουν τις πληροφορίες πριν τις δημοσιεύσουν
Ενημέρωση με αφορμή ερωτήματα πολιτών.
Μετά από αίτηση η οποία έγινε στον δήμο στις 13/10/2020
για 6 εγκαταλελειμμένα κουτάβια στον δρόμο Ροδωνιάς-Μεγαπλάτανου και λόγω της έκτακτης ανάγκης να μετακινηθούν από το μέρος διότι εγκυμονούνταν κίνδυνοι και για τα ίδια, καθώς και για τους διερχόμενους , πληροφορήθηκα πως τα κουτάβια τα περιέθαλψε ιατροφαρμακευτικά η φιλοζωική ” ελπίδα ” .
Ο Πρόεδρος της φιλοζωικής σε ανάρτηση του ανέφερε το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη παρούσα φάση ώστε να καταλάβουν οι πολίτες ότι το ζήτημα της εγκατάλειψης είναι πάρα πολύ σοβαρό και μη διαχειρίσιμο.
Ανέφερε επίσης ότι ο Δήμος αρνήθηκε να δώσει εντολή περισυλλογής και περίθαλψης στη συγκεκριμένη αίτηση η οποία έγινε εχθές.
Προφανώς αυτό παρανοήθηκε από κάποιους καλοθελητές των μέσων ενημέρωσης, ίσως και από κεκτημένη ταχύτητα μερικοί , άλλοι με την γνωστή κωμικότατα που τους διακατέχει , που αντί να ψάχνουν την πραγματική ενημέρωση και την διασταύρωση πληροφοριών κρατήθηκαν σε μια φράση την οποία την παρερμήνευσαν προφανώς και ανάρτησαν την είδηση η οποία σε πρώτη μάτια με τον τίτλο που δόθηκε ”κατηγορεί “ τον δήμο και αντίστοιχα το πρόσωπο μου ως υπεύθυνο.

Τουλάχιστον προσωπικά έτσι το αντιλήφθηκα.
Ο Πρόεδρος κ.Παραστατιδης με την ανάρτηση του κρούει το καμπανάκι σε όσους εγκαταλείπουν σκυλιά και δημιουργούν αδέσποτα και κινδύνους.
Με την φράση “ ο Δήμος αρνήθηκε να αναλάβει τα ζώα ” θέλει να τονίσει σε όλους τους αναγνώστες ότι αν συνεχιστούν οι εγκαταλείψεις , ούτε η φιλοζωική αλλά ούτε και ο Δήμος θα μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση και πως την συγκεκριμένη αίτηση , με το φόρτο που υπάρχει , δεν είχαμε την δυνατότητα να δώσουμε εντολή.
Ο Δήμος ΑΛΜΩΠΙΑΣ δεν είναι ούτε ΕΚΑΒ ούτε οι Υπάλληλοι και ο κτηνίατρος του δήμου εργάζονται 24 ώρες , ούτε λέει πουθενά μα ΠΟΥΘΕΝΑ ο νόμος ότι δεσμευτικά με το που θα κάνει ένας πολίτης μια αίτηση μέσα στην επόμενη ώρα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί .
Υπάρχουν δεκάδες αιτήσεις καθημερινά με βαριά τραυματισμένα ζώα , ετοιμόγεννα , άρρωστα τα οποία βάζουμε σε προτεραιότητες και αναλόγως κρίνουμε και πράττουμε.
Και τρεις κτηνιάτρους να είχαμε θα έπρεπε να δουλεύουν όλη μέρα ώστε να διεκπεραιώσουν τα αιτήματα άμεσα .
Την δεδομένη στιγμή λοιπόν υπάρχουν 8 αιτήσεις στειρώσεων σε εκκρεμότητα 80 περίπου σκυλιά τα οποία φιλοξενούνται σε χώρους φιλόζωων και πρέπει να γίνουν και εκεί κτηνιατρικές πράξεις και περίπου 45 εγκαταλελειμμένα κουτάβια τον τελευταίο μήνα εκ των οποίων τα 30 περιθάλπτονται και αυτά από τον δήμο και την φιλοζωική.

Να ξεκαθαρίσω για άλλη μια φορά ότι :

•Ο Δήμος μας δεν έχει καταφύγιο για τα αδέσποτα.
Και να είχε , βάση νόμου υπάρχουν προϋποθέσεις για τις θέσεις και δεν θα ξεπερνούσαν τις 50-60.

•Δεν υπάρχει ο όρος ” μαζέψτε τα”, να τα πάμε που ; 

Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι στον δήμο μας υπάρχει ένα φιλοζωικό σωματείο το οποίο πράττει τα αυτονόητα βάση της φύσης και της ιδιότητας καθώς και του λόγου ύπαρξης του.
Δυστυχώς η δράση του σωματείου βασίζεται στον εθελοντισμό και στις δωρεές ώστε να έχει την δυνατότητα να παράγει το φιλοζωικό της έργο .

Δυστυχώς είναι λίγοι έως ελάχιστοι οι πολίτες της ΑΛΜΩΠΙΑΣ που συνδράμουν και οικονομικά αλλά και εθελοντικά , διαθέτοντας χώρο για φιλοξενία αδέσποτων.
Στο σημείο αυτό λοιπόν παρουσιάζεται η συνεργασία δήμου και φιλοζωικής .

Κάθε χρόνο ο Δήμος διαθέτει περίπου 40.000€ για τα παρακάτω .
•20.000€ κτηνιατρικές πράξεις -στείρωση - εμβολιασμός - ηλ. σήμανση - περίθαλψη
•10.000€ περισυλλογή και επανατοποθέτηση .
10.000€ τροφές .
Η περιβόητη επιχορήγηση των δήμων https://www.ypes.gr/epichorigisi-dimon-apo-to-yp.../
ΑΛΜΩΠΙΑΣ -5.000€ για αγορά τροφών και φαρμακευτικών σκευασμάτων
Επίσης η ετήσια επιχορήγηση που δικαιούνται οι δήμοι είναι ποσοστιαία ανάλογη με συγκεκριμένες πραξεις τα οποία τα αναφέρει η υπ’ αριθμ. 1593/166597/05.07.2019 Κοινής Υπουργικής Απόφασης Χρηματοδότησης Δήμων και Συνδέσμων Δήμων κατ’ εφαρμογή του ν. 4039/2012 (Α ́ 15).
Χοντρικά ο Δήμος ΑΛΜΩΠΙΑΣ δαπανά 50.000€ για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων εκ των οποίων ΜΟΝΟ τα 7.500€ παίρνουμε πίσω για να τα συμψηφίσουμε την επόμενη χρόνια και είμαστε μέσα στους 10 επαρχιακούς δήμους της Ελλάδας που δαπανούν τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό για την διαχείριση των αδέσποτων .
Έρχομαι όμως στην ουσία χωρίς να πλατιάζω.
Οποίος πραγματικά θέλει να ενημερωθεί για λεπτομέρειες μπορεί να απευθυνθεί στο αρμόδιο γραφείο .
Δυστυχώς και 300.000€ να διέθετε ο Δήμος μας για τα αδέσποτα και 200 θέσεις να είχε σε καταφύγιο , πάλι δεν θα έφταναν διότι όσο συνεχίζονται και δεν σταματούν οι εγκαταλείψεις ότι μα ότι και να γίνει οι δήμοι θα είναι πάντα εκτεθειμένοι .
Φέτος, σε σύγκριση με όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουμε καταγράψει έως τώρα τριπλάσιες εγκαταλείψεις σκυλιών από τις προηγούμενες χρονιές .
Υπάρχει τρομακτικός αριθμός από μικρά κουτάβια που τα πετάνε κατα δεκάδες.
Είναι η πρώτη χρόνια που έχουν καταγράφει τουλάχιστον 35 αδέσποτα κυνηγόσκυλα.
Παρόλα αυτά όμως στεκόμαστε επάξια και αντιμετωπίζουμε την κατάσταση όσο το δυνατόν καλύτερα .
Έχουμε στείλει αρκετά έγγραφα στα υπουργεία και έχουμε αναφέρει την ιδιαίτερη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε λόγω της φύσης του δήμου μας( αγροκτηνοτροφικός Δήμος) με τα δεκάδες αστειρωτα ποιμενικά τα οποία γεννούν σε αγροκτήματα-κτηνοτροφικές μονάδες και σιγά σιγά μεταφέρονται για την εύρεση τροφής στα χωριά και στην πόλη της Αριδαίας καθώς και τις απίστευτες εγκαταλείψεις που γίνονται.
Τέλος να αναφέρω ότι ο Δήμος ΑΛΜΩΠΙΑΣ με την βοήθεια και της φιλοζωικής βραβεύτηκε φέτος πανελλαδικά μέσα στους 7 καλύτερους δήμους για την διαχείριση των αδέσποτων από την ΠΦΠΟ , βράβευση η οποία προβλήθηκε σε όλη η Ελλάδα, εκτός από την Αλμωπία .
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.