Τελευταία Νέα:

Πέλλα: Τους έπιασαν “στα πράσα” την ώρα που έσκαβαν παράνομα για αρχαία



Επ’ αυτοφώρω τσάκωσαν σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο ορεινής περιοχής του Νομού Πέλλας, πέντε άτομα αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών για παράνομη ανασκαφή.Μάλιστα τους έπιασαν την ώρα της διάνοιξης οπής βάθους περίπου 8 μέτρων.

Πρόκειται για άντρες ηλικίας από 43 έως 50 ετών, ελληνικής καταγωγής, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Από το χώρο ανασκαφής κατασχέθηκαν φακοί, γάντια, μπαταρίες, σακίδια, μάσκες προσώπου μιας χρήσης και εργαλεία πρόσφορα και βοηθητικά για την ολοκλήρωση της παράνομης ενέργειας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία 46χρονου εκ των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• (28) αρχαία χάλκινα νομίσματα ρωμαϊκής και μέσης βυζαντινής περιόδου,

• Δαχτυλίδι

• Χάλκινη αμφικονική χάντρα,

όλα αντικείμενα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του προαναφερόμενου Νόμου, σύμφωνα με γνωμάτευση αρμόδιας αρχαιολόγου.

Επιπρόσθετα, σε χώρους της ίδιας οικίας, εντοπίστηκαν και (19) ναρκωτικά δισκία, για τα οποία ο 46χρονος στερούταν ιατρικής συνταγής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.