Τελευταία Νέα:

Γ. Καρασμάνης: Καμιά απειλή δεν μπορεί να μας πτοήσει και, πολύ περισσότερο , να μας υποτάξει


Η Ιστορία δεν είναι μόνο υμνωδός του παρελθόντος αλλά, κυρίως, οδηγός για το παρόν και το μέλλον.
· Η Μακεδονία είναι πάντα εδώ για να υπερασπίζεται την κληρονομιά και τις παρακαταθήκες των προγόνων μας.

Αυτή τη μέρα είναι μέρα βαθιάς συγκίνησης αλλά και υπόμνησης της βαριάς κληρονομιάς που¨κουβαλάμε¨ όλοι μας, ως Έλληνες και ως Μακεδόνες.
Η επέτειος της απελευθέρωσης της Έδεσσας από τον τούρκο δυνάστη, είναι μια μέρα ορόσημο, όχι μόνον για τον Νομό μας, αλλά για τη Μακεδονία μας και την Ελλάδα. Όπως, ιστορικό σταθμό στην εθνική μας πορεία, αποτελεί και η επέτειος – μετά από δυο μέρες – της απελευθέρωσης των Γιαννιτσών, που κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την ηρωική μάχη των προγόνων μας, που άνοιξαν το δρόμο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Μακεδονίας, γράφοντας μια από τις λαμπρότερες σελίδες της πρόσφατης ιστορίας μας. Ειδικότερα της Μακεδονίας μας, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού.
Είναι μέρα πολύτιμης ιστορικής μνήμης αλλά και βαρύ κληροδότημα – κυρίως στα νιάτα – που επιβεβαιώνει μια απαράγραπτη και διαχρονική στους αιώνες αλήθεια: 
Ότι κανείς και τίποτα δεν
μπορεί να επιβουλευτεί την πανάρχαια πατρογονική μας γη, όταν οι Έλληνες ενωμένοι και αποφασισμένοι καλούμαστε να προασπίσουμε τα εθνικά όσια και ιερά μας. Ότι καμιά απειλή από οπουδήποτε κι’ αν προέρχεται δεν μπορεί να μας πτοήσει και, πολύ περισσότερο, να μας υποτάξει!
Η Ιστορία, δεν είναι μόνον ραψωδός του παρελθόντος.
Είναι, κυρίως, οδηγός του μέλλοντος. Και σήμερα, στέλνουμε το μήνυμα ότι η Μακεδονία είναι πάντα εδώ, και θα υπερασπίζεται όπως αυτή ξέρει και την Ιστορία της και τις παρακαταθήκες των προγόνων μας



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.