Τελευταία Νέα:

«Όσο γρηγορότερα το lockdown στην Ελλάδα, τόσο καλύτερα»


Την ανησυχία του αναφορικά με την έξαρση του κορονοϊού στην Ελλάδα εξέφρασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Πέμπτης (29/10) ο καθηγητής Αιματολογίας της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας. Όπως τόνισε είναι υπέρ ενός άμεσου lockdown στη χώρα, για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Μιλώντας στο Open σχολίασε τις τρέχουσες εξελίξεις της πανδημίας τόσο στη χώρα μας όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επισημαίνοντας πως είναι «σχεδόν παράλληλη η εξέλιξη της πανδημίας σε Γαλλία και Ελλάδα» και πως «όσο γρηγορότερα γίνει το lockdown στην Ελλάδα, τόσο καλύτερα».

Αναφερόμενος στο σύστημα ιχνηλάτησης τόνισε πως «έχει καταρρεύσει» καθώς όπως δήλωσε «τα κρούσματα πλέον είναι πάρα πολλά, γεγονός που καθιστά ακόμη δυσκολότερο τον έλεγχο του κορονοϊού».

«Η πίεση στην Ελλάδα είναι μεγάλη. Θα έχουμε πρόβλημα» υπογράμμισε.

Όσον αφορά στις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο κ. Γεροτζιάφας είπε πως «πρέπει να κινητοποιηθεί όλο το υγειονομικό προσωπικό στην Ευρώπη. Να περιθάλπονται νωρίς οι άνθρωποι, ώστε να μην καταλήγουν στην εντατική. Δεν έχουμε χρόνια για να το μαζέψουμε. Πρέπει να κινηθούμε άμεσα». Επίσης, σχετικά με το πότε θα καταστεί εφικτός ο εμβολιασμός του πληθυσμού, απάντησε πως αυτό θα γίνει μετά το καλοκαίρι του 2021.

Τέλος, αναφορικά με την ανοσία της αγέλης σημείωσε πως εάν επιλεγεί αυτή η διαδικασία, «θα καταδικάσουμε σε θάνατο χιλιάδων ανθρώπων», ενώ σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, σημείωσε: «Μεγάλο θέμα τα σχολεία, δεν μπορείς να τα κλείσεις, τα παιδιά θα μείνουν αμόρφωτα».

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.