Τελευταία Νέα:

Παπαευαγγέλλου: Πάνω από 4.000 νοσηλεύονται -Στα 45 έτη η μέση ηλικία


Το γενικευμένο lockdown φαίνεται ότι έχει αρχίσει να αποδίδει τόνισε η κ. Παπαευαγγέλλου εξηγώντας ότι τα δεδομένα αυτής της εβδομάδας δείχνουν τάση σταθεροποίησης της επιδημίας.Υψηλό παραμένει το επιδημικό φορτίο στη χώρα μας ωστόσο τα δεδομένα της εβδομάδας δείχνουν ότι υπάρχει μια τάση σταθεροποίησης, τόνισε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου, μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται επίσης μια μικρή αλλά σταθερή αύξηση της διάμεσης ηλικίας των νέων κρουσμάτων που υπολογίζεται στα 45 έτη.

Σε απλές κλίνες νοσηλεύονται με κορωνοϊό πάνω από 4.000 ασθενείς, ενώ 519 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Η κ. Παπαευαγγέλλου τόνισε ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ υπάρχουν ενδείξεις ότι στην Ευρώπη αρχίζουν να αποδίδουν τα μέτρα, αλλά το κακό νέο είναι ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας «θερίζει ζωές».

Τόνισε ότι προκαλεί ανησυχία η μη ξεκάθαρη μείωση του επιδημικού κύματος τρεις εβδομάδες μετά το lockdown στη Βόρεια Ελλάδας και δύο εβδομάδες μετά τα οριζόντια μέτρα σε όλη τη χώρα.

Με βάση την εμπειρία της άνοιξης πρόσθεσε, θα ανέμενε κανείς μεγαλύτερη ύφεση αλλά σειρά παραγόντων που συνυπάρχουν έχουν ως αποτέλεσμα ένα υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Εξήγησε ότι ο ΕΟΔΥ αναλύει το μέσο όρο σε κάθε περιφερειακή ενότητα ανά εβδομάδα και τα δεδομένα δείχνουν μια κάποια σταθεροποίηση στη Βόρεια Ελλάδα και την Αττική ενώ στη Θεσσαλία συνεχίζονται οι αυξητικές τάσεις. Χρειάζεται υπομονή, το σύστημα θα συνεχίζει να πιέζεται για τις επόμενες 2 εβδομάδες σημείωσε.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.