Τελευταία Νέα:

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Σχέδιο για “επίταξη” του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου


«Στη μάχη, αν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα ρίξει τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ενώ θα αυξηθούν οι θέσεις που διαθέτουν οι ιδιωτικές κλινικές» τόνισε χθες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με το υπουργείο Υγείας να ετοιμάζεται να ρίξει στην μάχη με τον κορωνοϊό όλα του τα όπλα.Στο πλαίσιο του γενικού, υγειονομικού συναγερμού που έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στη Θεσσαλονίκη, πληροφορίες θέλουν να έχει τεθεί σε ετοιμότητα και το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο φέρεται να προετοιμάζεται το καταφύγιό του να δεχτεί ασθενείς COVID ή ακόμη και να μετατραπεί σε αυτόνομη μονάδα COVID εντός όμως του νοσοκομείου, σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί.

Επισημαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, ο κ. Κικίλιας προειδοποίησε πριν από λίγο ότι «πρέπει να καταλάβετε όλοι ότι είναι σοβαρή η κατάσταση στο Νομό Θεσσαλονίκης, στη Β. Ελλάδα», ενώ ανακοίνωσε 50 νέες ΜΕΘ, δηλαδή 6 στο ΑΧΕΠΑ, 7 στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, 5 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, 5 στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, 15 στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο, 6 στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών και 6 στο Νοσοκομείο Γεννηματάς.

Σημειώνεται ότι ήδη το νοσοκομείο «Αγιος Παύλος» με δυναμικότητα 93 κλινών μετατρέπεται σε μονάδα covid στο πλαίσιο του σχεδίου για την αντιμετώπιση της εφιαλτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο νομό Θεσσαλονίκης.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.