Τελευταία Νέα:

ΗΠΑ: Η καρδιά του σταμάτησε για 45 λεπτά, όμως «γύρισε από τους νεκρούς»


Ο 45χρονος Μίκαελ Κναπίνσκι ήταν νεκρός για 45 ολόκληρα λεπτά, αφού η καρδιά του είχε σταματήσει για όλο αυτό το διάστημα, προτού οι γιατροί καταφέρουν να τον επαναφέρουν.Ο Κναπίνσκι έκανε πεζοπορία στο εθνικό πάρκο Mount Rainier στην πολιτεία της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, όταν χάθηκε σε συνθήκες υπό του μηδενός. Σύμφωνα με το WPVI-TV που συνεργάζεται με το CNNi, ομάδα του Ναυτικού τον εντόπισε αναίσθητο. Μπήκε σε μηχανική υποστήριξη στο νοσοκομείο, αφού οι γιατροί αποφάσισαν ότι ήταν ο ιδανικός ασθενής για να μπει στο μηχάνημα γνωστό ως ECMO (Εξωσωματική μεμβράνη οξυγόνωσης). Το εξειδικευμένο αυτό μηχάνημα αφαιρεί το αίμα από το σώμα και το διοχετεύει μέσω οξυγόνου προτού το αντλήσει ξανά.

«Ο Μίκαελ ήταν αναίσθητος, είχε υποθερμία και η καρδιά του σταμάτησε λίγο αφότου μπήκε στην εντατική. Ωστόσο, είχε σφυγμό και δεν είχε σοβαρά τραύματα, επομένως όλοι σκεφτήκαμε αμέσως το ECMO», δήλωσε η γιατρός του Δρ. Τζένελε Μπάντουλακ και συνέχισε:

«Γύρισε από τους νεκρούς. Δεν ήταν θαύμα, όμως, ήταν επιστήμη».


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.