Τελευταία Νέα:

Παπανικολάου: Απελπισία στις ΜΕΘ, 80 εισαγωγές ημερησίως



Δραματική έκκληση για βοήθεια από την πολιτεία απηύθυνε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, αναφέροντας μάλιστα ότι φοβάται το τρίτο κύμα της πανδημίας.«Είναι τρίτη συνεχόμενη γενική εφημερία που έχουμε 80 νέες εισαγωγές που χρειάζονται υποστήριξη και δεν έχουμε κρεβάτι εντατικής για να τους βοηθήσουμε. Όταν αρχίζουμε να διασωληνώνουμε χρειάζεται και καταστολή και χρειάζεται και προσωπικό που δεν το έχουμε στην εντατική, τα έχουμε δώσει όλα στην εντατική» σημείωσε.

«Μπήκε ο στρατός, μπήκαν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, όμως η κορυφή, δηλαδή οι εντατικές, έχουν γεμίσει είναι απελπισία. Η πολιτεία πρέπει να πάρει πιο γενναία μέτρα, πρέπει να αυξήσουμε τη δύναμη πυρός, όχι ημίμετρα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θεριό με ημίμετρα (…)Οι νεκροί έφτασαν τριψήφιο αριθμό τι άλλο έκκληση να κάνουμε να φτάσουμε τετραψήφιο;» ανέφερε ενώ στη συνέχεια τόνισε πως «Όλες οι ηλικίες πλέον προσβάλλονται» τόνισε δε ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στο ΣΚΑΪ.
Πάνω από 160 νοσηλεύονται στο Παπανικολάου

Πάνω από 160 άτομα νοσηλεύονται στο «Παπανικολάου» σε απλές μονάδες covid, ενώ στο «424 στρατιωτικό νοσοκομείο» έχει στηθεί μια κινητή μονάδα στον αύλιο χώρο που φιλοξενεί διοικητικά γραφεία, χώρους εξέτασης μέχρι και μονάδα εντατικής θεραπείας.

Οι διακομιδές από τις επιταγμένες ιδιωτικές κλινικές συνεχίζονται και σήμερα, ενώ σε εξέλιξη είναι και η εκπαίδευση των υγειονομικών.

Χειροπέδες σε 18χρονη στην Θεσσαλονίκη που έκανε πάρτι για τα γενέθλιά της

Το ξημέρωμα της Κυριακής αστυνομικοί του Τμήματος Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη πέρασαν χειροπέδες σε μία 18χρονη, η οποία διοργάνωσε πάρτι για τα γενέθλιά της, παρά τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν μετά από καταγγελία στο σπίτι της 18χρονης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κι εκεί διαπιστώθηκε πως στο πάρτι συμμετείχαν άλλα επτά άτομα.

Σε βάρος της συλληφθείσας επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ ως διοργανώτρια της εκδήλωσης, ενώ σε βάρος των άλλων επτά ατόμων βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση περιορισμού κυκλοφορίας.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.