Τελευταία Νέα:

Κορωνοϊός – Σουηδία: Εγκαταλείπει τη στρατηγική της «ανοσίας της αγέλης»


Στη διαδικασία λήψης μέτρων κατά της πανδημίας στρέφεται η Σουηδία, που μέχρι στιγμής είχε υιοθετήσει τη στρατηγική της «ανοσίας της αγέλης», εγείροντας αμφιβολίες στην επιστημονική κοινότητα.Την τελευταία εβδομάδα, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία διπλασιάστηκαν, ενώ οι πολίτες δείχνουν να αψηφούν τους ήπιους περιορισμούς.

Αν και η χώρα στο πρώτο κύμα της πανδημίας αρνήθηκε να προχωρήσει σε lockdown, τις τελευταίες εβδομάδες επέβαλε μέτρα, βλέποντας τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται.

Από τις 20 Νοεμβρίου, θα επιβληθεί απαγόρευση στην πώληση αλκοόλ σε μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα μετά τις 10 το βράδυ, μέτρο που θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο κλήθηκαν να μην κάνουν μη αναγκαίες μετακινήσεις σε καταστήματα και να αποφεύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες, τα γυμναστήρια και τα μουσεία.

Η Σουηδία τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο καθημερινά κατέγραφε 200 μολύνσεις κατά μέσο όρο, ωστόσο από τον Σεπτέμβριο, ο αριθμός των κρουσμάτων άρχισε να αυξάνεται και πλέον αγγίζει τα 3.500 σε ημερήσια βάση.

Ο πρωθυπουργός Στέφαν Λόφβεν ανακοίνωσε ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία διπλασιάστηκαν και ότι το ¼ των κλινών έχει καταληφθεί από ασθενείς με κορωνοϊό. Μάλιστα είπε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί.

Οι κάτοικοι των 13 από τις 21 περιφέρειες κλήθηκαν να αποφύγουν τη φυσική επαφή με ανθρώπους από άλλα νοικοκυριά.

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί εκφράζουν ανησυχία για τη μη τήρηση των μέτρων, λέγοντας ότι τα δημόσια λεωφορεία παραμένουν ασφυκτικά γεμάτα και ότι οι πολίτες συνεχίζουν να κάνουν πάρτι.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.