Τελευταία Νέα:

Διαβάστε την επιστολή που έστειλαν στον κ. Μπάτση οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης στον Δήμο Αλμωπίας


Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας αναλώθηκε πάρα πολύ χρόνος προ ημερησίας διατάξεως από όλους τους αρχηγούς και όχι μόνο της αντιπολίτευσης να πραγματοποιήσει το αυτονόητο , να συμμετέχουν στο διαδικτυακό δημοτικό συμβούλιο εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης αλλά και πολίτες, που σε όλα τα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια για λόγους που δεν εξηγήθηκαν πλήρως από την διοικούσα παράταξη δεν συμμετείχαν.
Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και να δεχθεί η διοικούσα παράταξη τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης προηγήθηκε μη απαρτία σε προηγούμενα δημοτικά συμβούλια και ακύρωσης αυτών και αποχωρήσεις της αντιπολίτευσης από την οικονομική επιτροπή.
Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος κ. Μπάτσης μιλούσε στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook για υποκρισία από τους τρεις αρχηγούς της αντιπολίτευσης..
Δεν μίλησε όμως για ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ που δέχθηκε από την αντιπολίτευση όπου εξηγούσαν τον λόγο που δεν συμμετείχαν στα δημοτικά συμβούλια και στην οικονομική επιτροπή.

Στην οικονομική επιτροπή δεν υπήρχε και τόσο μεγάλο πρόβλημα για την παράταξη του κ. Μπάτση λόγω το ότι έχει την πλειοψηφία και μπορεί να "περνάει" τα θέματα που θέλει όπως θέλει...
Στα δημοτικά συμβούλια όμως δεν έχει την πλειοψηφία και έτσι αναγκαστικά ...σύρθηκε να δεχθεί τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης με την ουρά κάτω από τα σκέλια σύμφωνα με τον κ. Χατζηδημητρίου όπως ανέφερε χαρακτηριστικά..

Ο κ. Χατζηδημητρίου αφού διάβασε την επιστολή έθεσε πρόταση προς ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο αυτό που ζητούσε η επιστολή : Να μπορούν να παρακολουθούν έστω και διαδικτυακά τα δημοτικά συμβούλια και τις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης και πολίτες.
Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα και από την διοικούσα παράταξη αλλά και από την αντιπολίτευση.

Διαβάστε την επιστολή που είχε σταλεί στον δήμαρχο κ. Μπάτση .

Κύριε Πρόεδρε,

Είναι αδικαιολόγητη επιμονή της διοικούσας παράταξης, να αγνοεί προκλητικά και αυταρχικά τις δίκαιες θέσεις και προτάσεις του συνόλου των μελών της αντιπολίτευσης, (που εκπροσωπεί την συντριπτική πλειοψηφία των 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου). Εξακολουθεί να πραγματοποιεί τις συνεδριάσεις των θεσμικών οργάνων «εν κρυπτώ» και χωρίς την απαραίτητη δημοκρατικά (έστω και διαδικτυακή) παρουσία ενεργών πολιτών και εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης. Η εμμονή σας μας εξαναγκάζει, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, να μην συμμετέχουμε (χθες στην συνεδρίαση του Δ.Σ.) και σήμερα στη συνεδρίαση της Ο.Ε., παρά την εκπεφρασμένη θέλησή μας και τις συνεχείς προσπάθειές μας περί του αντιθέτου.

Επειδή η κατάσταση είναι οριακή, με αποκλειστική ευθύνη της διοικούσας παράταξης και προσωπικά του κ. Μπάτση , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, προασπιζόμενοι το γενικότερο συμφέρον του Δήμου και των πολιτών του, αναλαμβάνουμε την ενδεδειγμένη πρωτοβουλία, και θα θέσουμε συγκεκριμένα σοβαρά θέματα, προς συζήτηση, στις επόμενες συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, σεβόμενοι την νομιμότητα , και σύμφωνα με τις ρητές διατάξεις του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, κύριε πρόεδρε σας ενημερώνουμε πως στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα παραβρεθούμε και θα θέσουμε ως θέμα προς ψήφιση το εξής: Όταν οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. πραγματοποιούνται με τηλεδιάσκεψη πάντοτε να καλούνται και να μπορούν να τις παρακολουθούν δημοσιογράφοι και συμπολίτες μας. Όταν δε το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες να πραγματοποιούνται σε μεγάλη αίθουσα που να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, όπως το Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο.

Κύριε Πρόεδρε σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και πράξετε τα δέοντα, προς τούτο.

«Οι καιροί ου μενετοί»

Για σύσσωμη την Αντιπολίτευση του Δήμου Αλμωπίας

Οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων

Αθανάσιος Χατζηδημητρίου « Ενωμένοι για την Αλμωπία»

Δημήτριος Μπίνος «Η Αλμωπία της καρδιάς μας»

Νικόλαος Παρούτογλου «Η Αλμωπία ψηλά»


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.