Τελευταία Νέα:

Ποιοι στέλνουν απειλητικά μηνύματα στον Τσιόδρα -Ο ρόλος πρώην βουλευτή


Από τον κορωνοϊό αργά ή γρήγορα θα ξεμπερδέψουμε από τους ανόητους και επικίνδυνους που ζουν ανάμεσά μας όμως όχι. Οι αρνητές και οι «ψεκασμένοι» κάθε μέρα βρίσκουν και έναν νέο εχθρό στον οποίο χρεώνουν τα πάντα.Αυτή τη φορά στο στόχαστρό τους έβαλαν τους λοιμωξιολόγους και τον Σωτήρη Τσιόδρα. Με απειλές ακόμα και για τη ζωή τους προσπαθούν να τους φέρουν στα όριά τους, παίζοντας με τα νεύρα και την ψυχολογία τους.

Αυτός άλλωστε είναι και ένας απ’ τους βασικούς λόγους που ο Σωτήρης Τσιόδρας εμφανίζεται πλέον ελάχιστα μπροστά απ’ τις κάμερες.

Ειδικότερα ο «Βηματοδότης» για την αλητεία των αρνητών σημείωσε:

Ίσως οι περισσότεροι να μην το γνωρίζουν αλλά το τελευταίο διάστημα τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων δέχονται συνεχώς απειλητικά μηνύματα. Ο λόγος; Ορισμένοι «αρνητές» (και «Ψεκασμένοι») όπως χαρακτηρίζονται, τους θεωρούν υπεύθυνους για τα μέτρα που λαμβάνοντα τα οποία «πνίγουν», όπως ισχυρίζονται, την οικονομία και την κοινωνία.

Τελευταίως στα απειλητικά αυτά μηνύματα εμφανίζεται, μου είπαν και ένας πρώην στέλεχος κόμματος που τώρα δεν είναι στη Βουλή, ο οποίος απειλεί τα μέλη της Επιτροπής ότι θα δώσει τα ονόματά τους στη δημοσιότητα ώστε «να μάθει ο ελληνικός λαός ποιοι είναι υπεύθυνοι για τα εγκλήματα που έκαναν σε βάρος του».

Όπως μου λέει μέλος- καθηγήτρια της Επιστημονικής Επιτροπής ο εν λόγω κύριος επιμένει ότι η Επιτροπή έχει κάνει… εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού.

Παρόμοια απειλητικά μηνύματα έχουν λάβει (και εξακολουθούν να λαμβάνουν) και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, όπως και ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος ωστόσο δεν τα λαμβάνει υπόψη, ούτε τα κοινοποιεί.

Πρόκειται για απειλές κατά της ζωής, με στόχο, όπως λένε αυτοί που τις δέχονται, να τους αποσυντονίσουν, να τους αποτρέψουν από το να εισηγούνται μέτρα, να τους προβληματίσουν και βεβαίως να τους φοβίσουν. Όπως μου εξήγησε ο κ. Μόσιαλος, τα μηνύματα αυτά έρχονται μαζικά (την ίδια ημέρα), μέσω inbox, πράγμα που σημαίνει ότι είναι κατευθυνόμενα. Μαθαίνω τέλος ότι έχουν γνώση και οι διωκτικές αρχές, αλλά και οι ένοικοι του Μαξίμου.
Επιβεβαιώνει ο Χατζηχριστοδούλου

Την ύπαρξη των απειλητικών email για τα μέτρα που ελήφθησαν σε σχέση με το πρόσφατο lockdown επιβεβαίωσε και ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας και μέλος της επιτροπής Χρήστο Χατζηχριστοδούλου.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Φωνή της Ελλάδας» ανέφερε πως τα απειλητικά μηνύματα έχουν επώνυμο αλλά και ανώνυμο χαρακτήρα.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας ο κ. Χατζηχριστοδούλου είπε ότι πλέον βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ, ωστόσο επισήμανε πως κάποια από τα μέτρα θα παραμείνουν τον Δεκέμβριο αλλά και τον Ιανουάριο. Σε ερώτηση για το αν μέχρι τον Ιανουάριο θα έχουμε ένα mini lockdown, ο καθηγητής έκανε λόγο για αυστηρή εφαρμογή των μέτρων.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.