Τελευταία Νέα:

Τσίπρας : Ο Μητσοτάκης εκβιάζει τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων


Την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή για την υποχρεωτική δημοσιοποίηση των πρακτικών των συνεδριάσεων της επιτροπής των λοιμωξιολόγων προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη ότι εργαλειοποιεί την επιστημονική επιτροπή.Εκθέτει την επιτροπή

«Ο προβληματισμός μας αφορά τις πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά και την εργαλειοποίηση των επιστημόνων και της επιστημονικής επιτροπής από την κυβέρνηση» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντάς το «αδιανόητο».

«Οι κυβερνήσεις δεν κρύβονται πίσω από την επιτροπή και δεν εκβιάζουν αποφάσεις» ανέφερε με νόημα ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας: «Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν δίνονται τα πρακτικά της επιτροπής των επιστημόνων στη δημοσιότητα».

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει κατ’ επανάληψη έχει μεταθέσει την ευθύνη στην επιστημονική επιτροπή και αναφέρθηκε στην αύξηση της πληρότητας των επιβατών στα πλοία, αναρωτήθηκε για το ποια ήταν η θέση των επιστημόνων για το συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για το ποια ήταν οι θέσεις των επιστημόνων για τα σχολεία και τις σχολικές τάξεις, καθώς και στις αποφάσεις για την είσοδο οπαδών στα γήπεδα που ανακλήθηκε.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση εξέθεσε την επιτροπή και «δεν βοηθάνε να χτιστεί κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ επιστημόνων και πολιτών» ενώ υπογράμμισε ότι η κβέρνηση κρύβεται πίσω από ανυπόστατες επιστημονικές θέσεις.
Η επιστήμη δεν είναι θρησκεία

Ο κ. Τσίπρας απέφυγε να απαντήσει ευθέως για την αήθη επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας τήρησε ίσες αποστάσεις και χωρίς να κάνει καμία ονομαστική αναφορά στον Παύλο Πολάκη και τον Σωτήρη Τσιόδρα παρά το γεγονός ότι ρωτήθηκε ευθέως σημείωσε ότι «εμείς εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες ακόμα και όταν διαφωνούμε μαζί τους. Εμπιστευόμαστε και κυρίως τους σεβόμαστε. Δεν υπήρχε περίπτωση εγώ να αποκαλώ με τον μικρό του όνομα και να τον καλώ να δείξει τα σλάιτς. Και δεν κρύβουμε τις πολιτικές μας αποφάσεις πίσω τους. Δεν τους βάζουμε ασπίδα».

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι υπήρξαν ατυχείς στιγμές όταν εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ επιχειρηματολογούσε υπέρ της κας Κεραμώς για να αυξήσει τον αριθμό ανά τάξη.


«Η επιστήμη δεν είναι όπως ένα άλλο σύστημα αξιών. Δεν είναι όπως η θρησκεία. Απαιτεί τεκμηρίωση και αμφισβήτηση. Γι’ αυτό απαιτείται διαφάνεια. Δεν είναι ζήτημα προσώπων. Εμείς τα βάζουμε με την κυβέρνηση που εργαλειοποιεί την επιστήμη» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.




-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.