Τελευταία Νέα:

Θεσσαλονίκη: Ζέρβας “Δεν είναι καλά τα στοιχεία”


Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, ο κ. Ζέρβας δεν έκρυψε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της πανδημίας, ακόμη και εντός του Δεκεμβρίου, τονίζοντας πως δεν πρέπει να γίνει καμία άρση στο lockdown εάν δεν το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά στοιχεία. 

“Με δεδομένα τα επιδημιολογικά στοιχεία της πόλης, της περιοχής, τα οποία μπορεί να είναι καλύτερα, αλλά βρισκόμαστε ακόμη κάπου στις αρχές Νοεμβρίου, που δεν ήταν καλά τα στοιχεία, να μην προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε άρση του lockdown, σε οποιαδήποτε χαλάρωση, αν τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά δεν το επιτρέψουν αυτό”, ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης.

“Σε αυτό εντάσσεται το άνοιγμα της αγοράς, το άνοιγμα της εστίασης, και κυρίως το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων”, διευκρίνισε. Όπως είπε, ο ίδιος εκτιμά, συζητώντας και με τους ειδικούς, πως τα δημοτικά σχολεία με τον τρόπο που λειτουργούν στη χώρα μας συνεισφέρουν στο επιδημιολογικό φορτίο. “Αν δεν φτάσουμε σε κάποιο επίπεδο ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα έχουμε αναζωπύρωση εντός του Δεκεμβρίου στην πόλη μας και στην περιοχή μας, δεν πρέπει να συζητάμε για ημερομηνίες. Είναι κάτι εξαιρετικά επίφοβο, μπορεί αυτή τη στιγμή να γλιτώσαμε το μεγάλο κακό απ’ ότι δείχνουν οι αριθμοί, αλλά πραγματικά είναι πολύ επίφοβο πίσω σε κακά νούμερα ακόμα και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων”, υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.

“Η Θεσσαλονίκη αρχές Οκτωβρίου υπήρξε μέρα που είχε τρία κρούσματα, και φτάσαμε μέσα σε ένα μήνα σε αυτά τα νούμερα”, τόνισε επίσης. Ερωτηθείς για τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα και τα μέτρα που ισχύουν αλλά και για ένα θα έπρεπε να έχουν ληφθεί ανάλογα μέτρα για τον Άγιο Δημήτριο, στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ζέρβας σχολίασε:

“22 Οκτωβρίου είχε γίνει μια σύσκεψη, όλα αυτά είχαν τεθεί. Εγώ χαίρομαι που στην Πάτρα οι συμπατριώτες μας έχουν αυτές τις οδηγίες και έχουν αυτή τη στάση απέναντι σε έναν σημαντικό εορτασμό. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στις 26 Οκτωβρίου, το θέμα είναι τι κάνουμε σήμερα, πως μπορούμε να απαλύνουμε το πρόβλημα της πόλης μας, οποιασδήποτε περιοχής έχει πρόβλημα και να αποφύγουμε”. Παράλληλα ο κ. Ζέρβας είπε πως ζήτησε τόσο από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη όσο και από τον πρωθυπουργό τοποθετεί συντονιστής Πολιτικής προστασίας στη Βόρεια Ελλάδα για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.